Oranje nieuws, 16 - 18 november 2008 | De Oranjes

dinsdag 18 november 2008

Oranje nieuws, 16 - 18 november 2008

Willem-Alexander 4 dagen in Saudi-Arabië
..als voorzitter van UNSGAB


Kroonprins Willem-Alexander zit sinds zondag in Saudi-Arabië. Hij woont daar tot en met woensdag vergaderingen bij van de Adviesraad van de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties voor Water en Sanitatie, afgekort als: UNSGAB.
De prins is voorzitter van deze adviesraad, en hield zondag een toespraak: http://koninklijkhuis.nl/content.jsp?objectid=27446

Zoals eerder in dit bericht al ter sprake was, is Willem-Alexander nog tot en met woensdag in Saudi-Arabië , in de plaats Riyad om precies te zijn. En zo af en toe duiken er wat foto’s op.


Foto's:
Goed luisteren..
Even met de walkman..en natuurlijk mag bij een waterprins geen water ontbreken..!


Máxima bezoekt school in Gorinchem
project 'DJA on Wheels'


Prinses Máxima was maandag 17 november in Gorinchem, om daar het project ‘DJA on Wheels te bezoeken bij het Lyceum Oudehoven.

DJA on Wheels is ontwikkeld ter gelegenheid van het tweehonderdjarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en bezoekt in november en december vijf middelbare scholen. De zeventig leden van DJA komen uit verschillende richtingen van de wetenschap. DJA is opgericht door de KNAW om verbinding te leggen met jonge wetenschappers.
De prinses – gekleed in de outfit die ze 4 jaar geleden bij de doop van Claus-Casimir droeg- sprak met mensen op de school, luisterde naar verhalen, en bleef met haar schoen ten slotte haken in dat roostertje wat ze bijna bij iedere school voor de deur hebben liggen…! Máx..je bent niet de enige..ook Royalfanvivian heeft hier veel last van gehad..nadeel van hakken..


Fotoserie: Klik hier voor 15 foto's


Koningin opent palliatief centrum in Rotterdam


Koningin Beatrix verrichtte dinsdag de opening van Laurens Cadenza, een nieuw palliatief centrum in Rotterdam.


Dit centrum biedt niet alleen mensen met een ongeneeslijke ziekte een verblijf in hun laatste levensfase, maar kan hen in een veel vroeger stadium de gewenste zorg en ondersteuning bieden. Staatssecretaris Jet Bussemaker van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is bij het bezoek aanwezig. Gasten kunnen bij Laurens Cadenza gebruik maken van een inloopcentrum waar zij met hun vragen terecht kunnen. Er worden lezingen gehouden en zij kunnen er lotgenoten ontmoeten of gezamenlijk activiteiten ondernemen.


Ook kunnen zij terecht voor medische zorg op de dagbehandeling of polikliniek. Dit wordt in samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen uit de omgeving georganiseerd. In 1993 was Laurens Antonius IJsselmonde één van de eerste verpleeghuizen in Nederland met een Unit Terminale Zorg. Sindsdien zijn er vele voorzieningen voor palliatieve zorg gerealiseerd. De kennis, kunde en ervaring die de afgelopen jaren zijn opgebouwd, worden nu gebundeld en verder ontwikkeld in dit nieuwe centrum.


img152/3222/koninginrotterdam18novexw7.jpg

© Francine, http://koninklijkegezinnen.punt.nl/ 

Overname verboden!


Verder vandaag is prins Constantijn aanwezig bij een jubileumconcert van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. nader bericht volgt t.z.t

4 opmerkingen:

 1. wat heeft de koningin op haar hoofd? Een kraaiennest??...?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie fotos van de prins! De hoed van beatrix vind ik ook niet zon succes...
  Wil je misschien mijn raad het royalschoentje deel 2 nog maken? Ik zie hem wel verschijnen hoop ik, ohja, weet jij naar welk adres ik een kaartje aan anita, pc en emma kan sturen nav de geboorte van pieter?? Alvast bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dagmar, ik heb gewoon naar Noordeinde gestuurd..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ...toch nog mooie foto's te zien op jouw site! 'k Vond het al zo raar dat ik bij de officiële sites niks kon vinden. Prachtig pakje, beetje aparte hoed, hihi.

  BeantwoordenVerwijderen