Oranje nieuws 27 & 28 november 2008 | De Oranjes

vrijdag 28 november 2008

Oranje nieuws 27 & 28 november 2008

Margriet bij viering 100 jaar Zeehospitium in Katwijk


Prinses Margriet was donderdagmiddag in Katwijk om daar mee te vieren dat het Zeehospitium 100 jaar bestaat. De prinses opende de 1e fase van de nieuwbouw die volop in aanbouw is.


Het Zeehospitium (Zeehos) maakt deel uit van Het Raamwerk, een stichting die zorg, ondersteuning en huisvesting biedt aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking in de Duin- en Bollenstreek. Het Raamwerk biedt ondersteuning aan 750 cliënten; er werken 800 medewerkers en 400 vrijwilligers. In Katwijk wonen momenteel 122 cliënten.


De man –dé Oranjefan van het Zeehospotium- die bij aankomst van Margriet haar een bloemetje mocht geven , vond de prinses zo leuk dat hij haar letterlijk niet meer losliet.


Fotoserie: klik hier voor 15 foto's


Koningin bij symposium met Engelse termen


Koningin Beatrix woonde donderdagmiddag in Amsterdam een deel bij van het internationale symposium ‘Ecosystems and Human Scieties in the 21st Century’wat georganiseerd is door het IUCN (Nederlands Comité van de International Union for the Conservation of Nature)
Het symposium is onderdeel van de viering van 30 jaar samenwerking tussen de Staat der Nederlanden, nationale en in Nederland gevestigde internationale natuur- en milieuorganisaties en wetenschappelijke instellingen die samen het IUCN Nederlands Comité vormen.


Emma 2 jaar!


Emma_jarig Gisteren werd er een foto van haar pasgeboren broertje Pieter vrijgegeven. Vandaag draait alles om haar, Emma wordt 2 jaar!
Ondanks dat de kleine meid al een broertje ‘cadeau’ heeft gekregen, krijgt ze vandaag nog veel meer cadeautjes, van pappa, mamma en misschien komen opa en oma ook wel..!
Emma, gefeliciteerd!


(Archieffoto:

© Marieke, royalfotograaf.web-log.nl )Koningin ontvangt prinses Lalla Meryem
Uit Marokko.. , 2 dagen Nederland bezoeken


Prinses Lalla Meryem uit Marokko is 2 dagen in Nederland. Vandaag bezocht ze Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch.


3 foto’s: Klik


Wie is prinses Lalla Meryem?
Prinses Lalla Meryem van Marokko (Arabisch: الأميرة للا مريم, geboren op 26 augustus 1962 in Rome, Italië) is de eerste dochter en het oudste kind van wijlen koning Hassan II van Marokko en zijn vrouw Lalla Latifa Hammou. Prinses Meryem heeft twee broers Koning Mohammed VI en prins Moulay Rachid, en twee zussen Lalla Asma en Lalla Hasna. Na haar behaalde baccalaureaat in 1981,werd prinses Lalla Meryem benoemd door haar vader als de president van Sociale Werken van de Koninklijke Landmacht Forces. In 1984 trouwde ze Fouad Filali, de zoon van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Abdellatif Filali. Ze hebben twee kinderen: een dochter, Lalla Soukaïna Filali (1986 -) en een zoon, Moulay Idriss Filali (1988 -). Lalla Meryem en Fouad Filali scheidden in 1999. Ze is houder van talrijke prestigieuze officiële functies, prinses Meryem heeft een groot deel van haar activiteiten op het sociale en culturele domein. Prinses Meryem is de voorzitter van de Marokkaanse vereniging ter ondersteuning van de UNICEF, de voorzitter van de Stichting Hassan II voor de Marokkanen die in het buitenland verblijft, voorzitter van de Marokkaanse Nationaal Observatorium van de Rechten Childs en de voorzitter van de Stichting Hassan II voor de sociale werken van de voormalige soldaten en ex-strijders. In juli 2001 werd ze genomineerd als UNESCO Goodwill Ambassadeur haar Ambassadeurschap met de nadruk op de UNESCO-projecten voor vrouwen en kinderen. Met behulp van haar koninklijke status, blijft ze met haar werk ten behoeve van vrouwen en kinderen pleiten voor hun rechten op internationaal niveau.

10 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat alle aandacht vandaag vooral naar kleine Emma gaat, dat heeft ze wel verdiend na deze hectische periode! Pieter verdient natuurlijk ook alle aandacht, maar vandaag draait het als je het mij vraagt vooral op zijn jarige zus!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd! Het zou erg leuk zijn als er een gezinsfoto komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee jaar alweer.. Gaat toch best hard allemaal. Gefeliciteerd lieve Emma ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! Hoop ook dat er snel een gezinsfoto komt. Maar ach, de foto van PC met zijn zoontje is ook al erg leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd hoor :d
  en die foto van Pieter is zeker leuk! ben benieuwd welke er op het dedank kaartje komt?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd Emma!En nog vele gelukkige jaren met je ouders en broertje Pieter!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gefeliciteerd Emma!
  Wat een mooie foto's van Magriet!

  BeantwoordenVerwijderen