Koninklijk paar ontvangt Indonesische president | De Oranjes

vrijdag 22 april 2016

Koninklijk paar ontvangt Indonesische president

De 'uitblinkers' waren nog maar net de deur uit toen President Joko Widodo van Indonesië de trappen van Paleis Noordeinde beklom voor een ontmoeting met het Koninklijk paar.

De president was gisteren ook al in Nederland. Hij bezocht toen met minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu de Tweede Maasvlakte in Rotterdam. Eerder vandaag werd hij al ontvangen door minister-president Rutte. Vanmiddag stond de ontmoeting met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gepland. Een half uur na de ontmoeting met de Koning, kwam Koningin Máxima de balkonzaal binnen om verder met de Indonesische president te praten. Dit deed ze in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

Het bezoek van president Widodo aan Nederland maakt onderdeel uit van een breder bezoek aan Europa om de handelsrelaties met Europese partners te intensiveren. De president doet naast Nederland ook Duitsland en België aan en brengt tevens een bezoek aan de Europese instellingen. Nederland kan Indonesië specifieke kennis bieden op het terrein van havenontwikkeling, scheepsbouw, bestrijding van illegale visserij en landaanwinning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten