Prinses Beatrix bij viering 70e verjaardag Koning Carl Gustaf | De Oranjes

zaterdag 30 april 2016

Prinses Beatrix bij viering 70e verjaardag Koning Carl Gustaf

Prinses Beatrix was vandaag één van de buitenlandse Koninklijke gasten op het verjaardagsfeest van Koning Carl Gustaf van Zweden.De 70e verjaardag van de Zweedse Koning werd twee dagen gevierd met tal van festiviteiten. Vandaag, zijn echte verjaardag, begon met een Te Deum in de kapel van het paleis. Na de dankdienst was er een militaire hulde bij het paleis en konden kinderen de jarige Koning bloemen overhandigen. Daarop volgde een zanghulde en balkonscène. Koning Carl Gus­taf en Koningin Silvia maakten aansluitend een rijtoer per koets van het paleis naar het stadhuis van Stockholm, waar hun een lunch werd aangeboden. Tijdens de rijtoer stonden voor het paleis de genodigde gasten. De oudere generatie (Prinses Beatrix, Koningin Margrethe, Koning Juan Carlos, Koningin Sofia) mochten op een stoel zitten.
Vanmiddag waren er nog enkele ontvangsten op het paleis. Vanavond stond er een galadiner op het programma met daarna een feest, waar ook Prinses Beatrix bij aanwezig was.

2 opmerkingen:

  1. pssst..... even veranderen... niet Harald zit daar op een stoel... Juan Carlos van Spanje. Noorwegen was er niet - in verband met een helikopter ongeluk....

    BeantwoordenVerwijderen