27 april 2006: 'Koningsdag' in Wassenaar | De Oranjes

woensdag 27 april 2016

27 april 2006: 'Koningsdag' in Wassenaar

Sinds 2014 vieren we geen Koninginnedag meer op 30 april, maar Koningsdag op 27 april. Koningsdag nieuwe stijl, de verjaardag van de Koning, bestaat tegenwoordig ook veel uit sport. De inspiratie voor deze dag deed Willem-Alexander wellicht in 2006 al op. Tien jaar geleden leek het een 'Mini Koningsdag' in Wassenaar.


Prinses Máxima was op de verjaardag van haar man uitgenodigd het startschot te geven voor de sponsorloop waaraan alle kinderen van de Wassenaarse basisscholen meededen, en ze nam haar hele gezin mee. De sponsorloop, op het terrein van voetbalvereniging Blauw Zwart, was de afsluiting van een veertiendaags bewustwordingsproject over het leven van kinderen in Derde Wereldlanden, waaraan door alle Wassenaarse basisscholen in de periode van 17 t/m 27 april aandacht is besteed. Toen Prinses Máxima het startschot gaf, schrok Prinses Alexia van het harde geluid en begon te huilen. Máxima kon haar maar met moeite troosten.
Bij het zien van alle rennende kinderen op het veld, kreeg Prinses Amalia ook zin om mee te doen. Verlegen liep ze over het grasveld met haar vader. Dan besluit ze tot vreugde van de fotografen toch een stukje mee te rennen.

Willem-Alexander tilt zijn dochter na enkele meters op en laat haar door de lucht 'vliegen'.
De prins en prinses fungeerden als 'stempelpost' en zetten vinkjes op de kaarten van de deelnemers, terwijl Alexia gezellig op tafel zat en Amalia een koekje at.

2 opmerkingen:

  1. Wat mooi om die mooie beelden weer terug te zien. heel eeg leuk gedaan. En ik wens iedereen een fijne Koningsdag toe. En hopende werkt het weer een klein beetje mee voor iedereen, waar die dan ook is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was zoo leuk!! Wat waren Amalia en Alexia schattig! Leuk om terug te zien.

    BeantwoordenVerwijderen