Uitblinkerslunch 23 | De Oranjes

vrijdag 22 april 2016

Uitblinkerslunch 23

Na het openen van de Koningsspelen ontvingen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima weer een groep 'uitblinkers' op Paleis Noordeinde voor een lunch. 
Foto: Jeroen van der Meyde/RVDGeen 26 of 27, maar 28 genodigden reisden vandaag af naar het paleis. De 28 genodigden hebben recentelijk een prijs of andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in uiteenlopende sectoren zoals kunst & cultuur, media & journalistiek, wetenschap, zorg, sport en bedrijfsleven.   Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima willen door het aanbieden van een lunch hun erkenning en waardering uitspreken voor de mensen die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Onder de gasten waren onder anderen: Georgina Verbaan, Ruud de Wild, Remco Campert en Martijn Fischer.

Op het menu stond een gevulde parelhoen. Tegenover de pers lieten enkele genodigden weten dat ze lekker gegeten hadden. "Het was opvallend hoe soepel de koning over alle onderwerpen meepraat. Het is een heel kleurrijk mens, die veel van de wereld heeft gezien. En hij onthoudt alles!" aldus Ruud de Wild. Ook Martijn Fischer roemt de veelzijdigheid van de Koning als het aankomt op gespreksonderwerpen. “Het is ongelooflijk om hier aanwezig te mogen zijn. Je parkeert je auto, stapt uit, en dan staan er twee meneren met een sabel te wachten. Het is echt een belevenis. Ik heb als militair vroeger voor de deur moeten wachten bij menig paleis. Nu mocht ik naar binnen voor een lunch.” Martijn sprak ook over acteren. Over hoe je je inleeft in een rol. Maar ook het onderwijs kwam aan bod. “De koning heeft zo’n enorme algemene ontwikkeling. Hij weet over van alles meer te melden dan wie dan ook.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten