Koningin Máxima opent OESO symposium over financiële educatie | De Oranjes

woensdag 20 april 2016

Koningin Máxima opent OESO symposium over financiële educatie

Koningin Máxima heeft vanochtend met een toespraak in de Beurs van Berlage van Amsterdam een symposium van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) geopend.

De conferentie is een initiatief van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en platform Wijzer in geldzaken, waarvan Koningin Máxima de erevoorzitter is. Tijdens het symposium spraken internationaal toonaangevende experts over financiële educatie, dat als een belangrijk instrument geldt voor duurzame economische groei en financiële stabiliteit. Het is voor het eerst dat zoveel internationaal toonaangevende vakgenoten tijdens een conferentie over financiële educatie in Nederland bijeenkomen. Koningin Máxima zei in haar toespraak onder andere onder de indruk te zijn van de prestaties van OESO op het gebied van financiële educatie van vele OESO-en niet-OESO-landen. "India, bijvoorbeeld, heeft een uitgebreide financiële geletterdheid en bewustwording programma's voor mensen die niet bekend zijn met de formele financiële diensten. Lokale bank managers organiseren financiële geletterdheid kampen in dorpen en kleine steden. " aldus de Koningin.

Na koningin Máxima spraken tijdens het symposium onder andere OESO secretaris-generaal Angel Gurría, Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem en professor Annamaria Lusardi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten