Koningsdagconcert in Zwolle | De Oranjes

maandag 18 april 2016

Koningsdagconcert in Zwolle

Het Koninklijk paar woonde vanavond het Koningsdagconcert in Zwolle bij. Ook Prinses Beatrix en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, die sinds vorig jaar Koningsdag zelf missen, waren erbij. 
Foto: ROYALDUOHet Koningsdagconcert, wat op Koningsdag zal worden uitgezonden, vindt traditiegetrouw in de maand voor Koningsdag plaats. Het concert is in 1985 in het leven geroepen door prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert op Paleis Noordeinde plaats. Het gevolg is wel dat op Paleis Noordeinde vrijwel de hele familie aanwezig was, en bij de concerten op locatie slechts enkele Oranjes komen opdagen. Naast het Koninklijk paar, waren vanavond ook Prinses Beatrix en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig.
Foto's: ROYALDUO

Bij aankomst liet de Koning al weten 'erg uit te kijken' naar Koningsdag volgende week. De gitaar speelde tijdens dit concert de hoofdrol, dus genoot Máxima (als gitaarspeelster) waarschijnlijk extra. Jan Akkerman, Izhar Elias, Robby Faverey, Wiek Hijmans, Fernando Lameirinhas, Gijsbrecht Royé en Ruben Silva Kas traden op. Ook verleenden zangeres Janne Schra en danseres Maria Robles, het Zwolse jeugdorkest De Vuurvogel, fluitist Ronald Snijders en het Dudok Strijkkwartet hun medewerking aan het concert wat op woensdag 27 april, vanaf 20.25 uur wordt uitgezonden op NPO 2.

3 opmerkingen:

  1. Ja, het lijkt me wel een geslaagd en gevarieerd programma en zal woensdagavond zeker kijken naar de uitzending en verder ben ik net zoals velen benieuwd naar Koningsdag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De laatste keer dat ik naar het concert keek was in 2009 :) En toen ben ik volgens mij ook nog halverwege afgehaakt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vind het elk jaar een groot feest... ook al is niet alles mijn smaak. Maar het idee erachter heb ik altijd leuk gevonden en fijn gaat die gedachte ook door. Leuke foto van Beatrix... blijft een mooi mens.

    BeantwoordenVerwijderen