Staatsbezoeken aan Japan en Zuid-Korea - III | De Oranjes

vrijdag 31 oktober 2014

Staatsbezoeken aan Japan en Zuid-Korea - III


Op de laatste dag van het staatsbezoek aan Japan bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima een presentatie van bedrijven tijdens de Food en Agribusiness Conferentie. Ook spraken ze de voorzitter van ‘Tokyo 2020’ over de aanpak van de Olympische Spelen. Tot slot bood het Koninklijk paar als dank voor hun ontvangst in Japan een concert aan van Musica Amphion. 

Rond half tien plaatselijke tijd hield Koning Willem-Alexander een openingstoespraak op de Food & Agribusiness Conferentie waar voedselzekerheid en kansen in de agribusiness centraal stonden. “Nederland kan de Japanse land – en tuinbouw helpen te vernieuwen en verjongen” aldus de Koning. Zo promootte hij natuurlijk wel de in het kielzog meegereisde delegatie van Nederlandse bedrijven. Sowieso is Japan al te spreken over de Nederlandse werkwijze en willen ze van de landbouwsector een groeisector maken die aanzienlijk bijdraagt aan economische groei. Het Koninklijk paar maakte aansluitend een rondgang langs bedrijfspresentaties en proefden tomaatjes en paprika’s. Met ieder een exemplaar van het boek ‘The future of farming’ onder de arm, vertrokken ze naar de volgende afspraak. De voorzitter en de erevoorzitter van Tokyo 2020 gaven uitleg over de aanpak van de Olympische Spelen in 2020. De Koning en Koningin hadden door het raam ook zicht op de werkzaamheden voor die toekomstige spelen, en zullen te zijner tijd vast weer een deel bijwonen.

Vanmiddag namen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima deel aan een CEO rondetafelbijeenkomst over samenwerking tussen het Japanse en Nederlandse bedrijfsleven. Aan het eind van de middag werd het staatsbezoek echt afgesloten door middel van een contraprestatie. Het Nederlandse Musica Amphion kreeg de eervolle uitnodiging van het Koninklijk paar om het staatsbezoek af te sluiten met een concert. Er werd muziek gespeeld uit de 17e en 18e eeuw. Behalve het Koninklijk paar was ook een groot deel van de Keizerlijke familie aanwezig en vele andere genodigden.

Dit weekend zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima naar Seoul vliegen voor het staatsbezoek aan Zuid-Korea wat maandag begint.

1 opmerking:

  1. Geweldig mooi verslag en een prachtige japon die ze aanhad tijdens de contraprestatie. De andere japon die ze overdag aanhad, vond ik persoonlijk niet zo mooi. Ben benieuwd naar het staatsbezoek dat ze nu aansluitend brengen aan Korea.

    BeantwoordenVerwijderen