Prinses Beatrix opent nieuwe opvanglocatie Leger des Heils | De Oranjes

zondag 5 oktober 2014

Prinses Beatrix opent nieuwe opvanglocatie Leger des Heils

Vrijdag heeft Prinses Beatrix de opening verricht van de nieuwe opvang van het Leger des Heils: de Majoor Bosshardtburgh.

© screenshot NOS
De nieuwe opvang is bedoeld voor dak- en thuislozen die ziek zijn of psychische problemen hebben en grenst aan het huis waar majoor Bosshardt in 1951 haar welzijnswerk begon. Beatrix heeft het altijd goed met Bosshardt kunnen vinden. In 1965 nam de majoor de prinses mee op een tocht door de buurt. Om niet op te vallen, was de prinses vermomd met een pruik en bril. Daarna bleven Prinses Beatrix en majoor Bosshardt – die in 2007 overleed –bevriend. Vrijdag was de prinses uiteraard niet vermomd, en waren de bewoners in de buurt gewoon op de hoogte van haar komst. Prinses Beatrix arriveerde eerst bij de Koepelkerk voor een bijeenkomst, waarna ze met een gezelschap per busje naar de Oudezijds Armsteeg vervoerd werd. Hier trok de prinses een gordijn met het logo van de gevel van de Majoor Bosshardtburgh. Binnen sprak ze tot slot nog met medewerkers en bewoners van het nieuwe opvangcentrum. Naast de opvangplek is vrijdag ook het Leger des Heilsmuseum geopend, met uniformen, pamfletten, foto's en affiches van het Leger en een dagboek van majoor Bosshardt, maar toen was de prinses al weer naar huis.

Prinses Margriet bij galadiner Internationaal Paralympisch Comité

Prinses Margriet woonde zaterdagavond een galadiner bij ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) in Berlijn. 

Haar zoon, Prins Pieter-Christiaan, was een week geleden nog voor de marathon in Berlijn, maar Margriet had gelukkig een wat rustiger programma. Als lid van het erebestuur kreeg ze, samen met alle genodigden, een lekker diner geserveerd. Tijdens de bijeenkomst werd verder teruggeblikt op de successen van de paralympische sport.


Prinses Laurentien presenteert: 'De Sprookjessprokkelaar'
In aanwezigheid van het hele gezin

Prinses Laurentien heeft vandaag in de Efteling ‘De Sprookjessprokkelaar’ gepresenteerd samen met Paul van Loon, waar ze het boek mee geschreven heeft.

Ook Prins Constantijn en de kinderen waren bij de presentatie aanwezig. Het spannende sprookjesboek (wat tot deze week ook te winnen was op deze website) gaat over de rijke wereld van de fantasie en de rol die verhalen hierin spelen. Na de presentatie in het openluchttheater in het Sprookjesbos lazen Prinses Laurentien en Paul van Loon ook fragmenten voor uit hun boek in het Fata Morgana Paleis. Buiten werden vervolgens foto’s gemaakt van de schrijvers met de boeken én met Gravin Eloise, Graaf Claus en Gravin Leonore die alle drie ook trots een exemplaar vasthielden. Vorig jaar – ook tijdens de Kinderboekenweek – waren ze ook in de Efteling. Prinses Laurentien onthulde toen samen met Paul van Loon een tijdschrift van Dolfje Weerwolfje wat op een vrolijke manier meer aandacht besteed aan de lees – en schrijfontwikkeling.

                                                                                                                                                                                                                                      © screenshots Blauw Bloed
Eloise, Claus en Leonore zullen de komende tijd met trots lezen uit het boek wat door hun eigen moeder is geschreven. Wat de prinses betreft is een boek ook het perfecte cadeau voor Kerst of Sinterklaas. Morgen is er in de Telegraaf een interview met haar te lezen naar aanleiding van ‘De Sprookjessprokkelaar’. Ze zegt in het interview bijvoorbeeld dat beeldschermen lonken voor kinderen. “Voor mij is het belangrijk dat er verbinding blijft tussen de echte wereld en de digitale wereld. Mijn zoon Claus is bijvoorbeeld veel met het computerspel Minecraft bezig. Met leraren heb ik erover gepraat of dat kwaad kan. Ik zeg niet tegen hem: ga er maar mee in een hoekje zitten. Maar ik vraag: waarom maak je dat gebouw niet na wat we op vakantie hebben gezien? Zo bouwt hij de meest fantastische dingen.’’

Kort nieuws:
- Prinses Laurentien heeft vrijdag de aftrap gegeven van de grote landelijke Edukans Schoenmaatjes campagne.

 - Voorafgaand aan de doop van zijn nichtjes was Prins Carlos nog in Enschede. Hij sprak daar tijdens de Nationale Conventie van JCI Twente.

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's van wederom een stralende prinses en vanmiddag zijn de 2 kleinkinderen van prinses Irene gedoopt in Noordwijk (de dochters van prins Jaime en van prinses Carolina)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjonge wat een leuke kinderen zijn Eloise, Claus en Leonore. Erg fijn dat hun moeder zo goed schrijft want dan zien we ze tenminste nog eens. Leuke screenshot van prinses Beatrix.

    BeantwoordenVerwijderen