Prins Constantijn wordt voorzitter Raad van Advies van het SIDN Fonds | De Oranjes

vrijdag 31 oktober 2014

Prins Constantijn wordt voorzitter Raad van Advies van het SIDN Fonds

Prins Constantijn is deze week benoemd tot voorzitter van de Raad van Advies van het SIDN Fonds.

Het fonds start begin 2015 met de financiële ondersteuning van projecten die zich richten op het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van het internet in Nederland. De raad van advies wordt samengesteld uit experts en vertegenwoordigers van de internetgemeenschap en ondersteunt het fonds met name bij de beoordeling van projectvoorstellen. Het SIDN Fonds gaat projecten financieel ondersteunen die gericht zijn op het stimuleren van innovatie, onderwijs en onderzoek, het verhogen van veiligheid en vertrouwen, het verbreden van toepassingen en het vergroten van zinvol gebruik van het internet in Nederland.

Prins Constantijn werkt sinds februari 2010 in het kabinet van Eurocommissaris Neelie Kroes, Commissaris voor Digitale Agenda, waarvan hij sinds april 2013 Kabinetschef is. Daarvoor leidde hij het Brusselse kantoor van de RAND Corporation, het Information Economics Policy team van RAND Europe en was hij management consultant bij Booz Allen Hamilton.

Prinses Beatrix bij bijeenkomst 65 jaar KWF Kankerbestrijding

Prinses Beatrix was vandaag bij het 65-jarig jubileum van KWF Kankerbestrijding. 

Voor de komst van de prinses, die tevens beschermvrouw is van het fonds, was de rode loper uitgelegd. De loper beschikte over voorgedrukte voetstappen. Prinses Beatrix koos echter haar eigen weg. Binnen, in het DeLaMar Theater vond de bijeenkomst van het 65-jarig jubileum van KWF Kankerbestrijding plaats. Het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding werd in 1949 opgericht met een Nationaal Geschenk van omgerekend ongeveer 1 miljoen euro, dat Beatrix’ oma in 1948 had gekregen voor haar Gouden Regeringsjubileum. Tijdens de bijeenkomst werd teruggekeken op een aantal mijlpalen die de stichting in 65 jaar heeft bereikt en vooruitgeblikt op de toekomst van kankerbestrijding. Ook werden er twee prijzen uitgereikt: de prof.dr. Muntendamprijs voor bijzondere verdiensten op het gebied van de kankerbestrijding in Nederland en de Koningin Wilhelmina Onderzoeksprijs (KWO), een subsidieprijs van twee miljoen euro voor wetenschappelijk onderzoek naar kankerbestrijding in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten