Prinses Beatrix bij opening tentoonstelling Magisch Afrika | De Oranjes

vrijdag 24 oktober 2014

Prinses Beatrix bij opening tentoonstelling Magisch Afrika

Prinses Beatrix was donderdagmiddag in de Nieuwe Kerk in Amsterdam aanwezig bij de opening van de tentoonstelling ‘Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust’.

Prinses Beatrix werd bij de ingang van de kerk al enthousiast verwelkomd door Afrikaanse dansers die tegelijk op trommels sloegen. Binnen kreeg ze vervolgens een traditionele maskerdans te zien, waarna ze werd rondgeleid langs de tentoonstelling die ruim 200 kunstobjecten uit Ivoorkust uit de 19e, 20e en 21e eeuw bevat. Een team van experts heeft de Afrikaanse maskers en beelden ruim dertig jaar bestudeerd om te kunnen aantonen welke beelden door welke kunstenaars zijn gemaakt. Door dit onderzoek zijn ook regionale verschillen in stijl en esthetiek in kaart gebracht.

Prinses Laurentien bezoekt ondernemersmiddag in Driebergen

Prinses Laurentien was donderdag te gast bij de ondernemersmiddag in Driebergen. Ze hield er, als oprichtster en voorzitter van de Missing Chapter Foundation, de openingstoespraak.

Na de toespraak van de prinses, met als onderwerp ‘een duurzame kijk op energie’, kregen bezoekers tijdens de vele lezingen en workshops inzicht over energiebesparing en duurzame opwekking. Ook Prinses Laurentien deed een korte rondgang langs enkele lezingen en workshops. Zo was er de directeur van Klant & Markt van Netbeheerder Liander, die liet zien hoe duurzaamheid zijn invloed heeft op het transport van energie. En een hoogleraar van de VU Amsterdam gaf een update van de stand van zaken in de klimaatwetenschap en gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Foto's: ©  royalduo 

Koningin Máxima geïnterviewd over IAIS

Koningin Máxima is donderdagmiddag geïnterviewd om haar visie te geven over IAIS, de organisatie voor wie deze week in Amsterdam een conferentie georganiseerd werd. 

Charles Groenhuijsen nam het interview met de Koningin af op haar werkkamer in Paleis Noordeinde. Als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling, gaf ze in ongeveer tien minuten haar visie over de bescherming van financiële stabiliteit. De IAIS is een organisatie van verzekeringen, toezichthouders en regelgevers uit meer dan 140 landen. Eerder deze maand, op 2 oktober, sprak Koningin Máxima leden van deze organisatie nog toe in het Zwitserse Bazel.


Het interview (hier te bekijken) werd in het Engels gehouden.

Prinses Beatrix bezoekt Wapendag 200-jarige Koninklijke Marechaussee

Prinses Beatrix bezocht vandaag de jaarlijkse Wapendag van de Koninklijke Marechaussee, waar het 200-jarig bestaan van de marechaussee werd gevierd. 

Ieder jaar organiseert de Koninklijke Marechaussee bij Paleis Het Loo een Wapendag. Omdat de Koninklijke Marechaussee dit jaar 200 jaar bestaat kwam ook Prinses Beatrix op bezoek. Koning Willem I tekende ooit, op 26 oktober 1814 om precies te zijn, het besluit tot oprichting van het Corps de Marechaussee. Vorige week nog reikte Koning Willem-Alexander op het Binnenhof in Den Haag een nieuwe standaard uit aan luitenant-generaal Hans Leijtens, commandant van de Koninklijke Marechaussee.

2 opmerkingen:

  1. schitterend die opening met de prinses... mooi, mooi, mooi, mooi ... of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker! Als ik foto's van haar alleen zie dan vergeet ik nog wel eens dat ze geen Koningin meer is.

      Verwijderen