Prinses Zita Clara en Alaïa-Maria Brenninkmeijer gedoopt | De Oranjes

zaterdag 4 oktober 2014

Prinses Zita Clara en Alaïa-Maria Brenninkmeijer gedoopt

De twee jongste kleindochters van Prinses Irene, Zita Clara en Alaïa-Maria zijn vanmiddag gedoopt in de Maria ter Zeekerk in Noordwijk.

De dochters van Prins Jaime en Prinses Viktoria en Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer werden op 21 februari (Zita Clara) en 20 mei (Alaïa-Maria) geboren. Omdat de meisjes best snel na elkaar zijn geboren werd besloten een dubbeldoop te organiseren. De viering werd voorgegaan door pater Gregory Brenninkmeijer SJ, en pastoor Theo Blokland van de Maria ter Zeekerk.

De peetouders van Alaïa-Maria zijn Prinses Margarita, Prins Constantijn, Philippe Brenninkmeijer en mevrouw Silvia Brenninkmeijer-Arboli. Zita Clara kreeg niemand minder dan Koning Willem-Alexander als peetouder. Haar overige peetouders zijn óók Prinses Margarita, Prinses Maria-Teresa de Bourbon de Parme, mevrouw Dorothea ter Riet-Bartos en de heer Jacco Eltingh. Er was een grote afvaardiging van de Koninklijke familie bij aanwezig. Op deze foto zijn o.a. Prinses Aimée, Magali, Prinses Amalia en Prinses Alexia te herkennen.

De laatste dubbeldoop was met Prins Constantijn en Prins Bernhard in 1970. En uiteraard zijn ook Prins Jaime en Prinses Margarita samen gedoopt, maar dat spreekt voor zich.

Foto: © Renee Nieuwendijk-Hoek/ RVD

2 opmerkingen:

  1. O wat onwijs leuk.. Wat een schatjes. Wat een prachtige baby is het dochtertje van Jaime en Viktoria! Ze lijkt op haar nichtjes geloof ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aleila Maria lijkt erg veel op haar moeder en Zita vind ik veel weghebben van haar vader. Luk dat ze een mooie foto hebben vrijgegeven. Nu Willem Jan nog laten dopen (terwijl deze echt intiem al is gedoopt) en dan is het weer compleet.

    BeantwoordenVerwijderen