Koningin Máxima bezoekt Stichting Meeleefgezin | De Oranjes

vrijdag 17 oktober 2014

Koningin Máxima bezoekt Stichting Meeleefgezin

Koningin Máxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Stichting Meeleefgezin in Doorn. De enige winnaar van een Appeltje van Oranje dit jaar dat nog geen Koninklijk bezoek had gekregen.

Gisteren was ze nog in Rome, en vandaag stonden er geen publieke activiteiten in haar agenda dus zou de Koningin lekker kunnen bijkomen van de reis...zou je denken. Maar ze besloot deze dag te gebruiken om een bezoek te brengen aan Stichting Meeleefgezin. Als beschermvrouwe van het Oranje Fonds reikte ze in mei ook een Appeltje van Oranje aan dit initiatief uit. Ze zei toen: ''Er is zo altijd een veilige logeerplek voor de kinderen, echt een mooi initiatief. Elke ouder weet dat opvoeding soms best een uitdaging kan zijn. Maar bij psychiatrische moeilijkheden is dat extra moeilijk. Een beetje steun van andere ouders kan wonderen doen.''

De Koningin sprak vandaag met enkele ‘meeleefouders’ die jonge kinderen van ouders met psychiatrische problemen opvangen. Het gaat om een gelijkwaardige relatie waarin de meeleefouders en de ouders van het kind hun eigen verantwoordelijkheid houden. Een meeleefgezin biedt een veilige plek waar het jonge kind minimaal een dag(deel) per week en een weekend per maand wordt opgevangen. Meeleefouders zijn vrijwilligers, die vanuit maatschappelijke betrokkenheid als meeleefgezin deze opvang willen bieden. Geheel terecht dus dat hun werk Koninklijke waardering kreeg.

Koning Willem-Alexander beëdigt nieuwe minister Buitenlandse Zaken en president Hoge Raad

Koning Willem-Alexander heeft vandaag in de balkonzaal van Paleis Noordeinde weer twee mensen beëdigd.

Als eerste kwam de nieuwe minster van Buitenlandse Zaken, Bert Koenders, langs voor de beëdiging door Koning Willem-Alexander. Koenders volgt Frans Timmermans op, die Europees commissaris wordt. Vervolgens was het de beurt aan Maarten Feteris. Hij werd beëdigd tot president van de Hoge Raad. De Hoge Raad der Nederlanden is de hoogste rechter in Nederland op het gebied van het civiele-, straf- en belastingrecht.

1 opmerking:

  1. Wat een goed initiatief is dit zeg, daar voel ik zeker veel waardering voor, ben blij dat ze een appeltje van Oranje hebben gekregen!

    BeantwoordenVerwijderen