Koning Willem-Alexander bij marineoefening in de Oostzee | De Oranjes

woensdag 8 oktober 2014

Koning Willem-Alexander bij marineoefening in de Oostzee

Koning Willem-Alexander was twee dagen op bezoek bij de vijf Nederlandse marineschepen die deelnemen aan de oefening Northern Archer in de Oostzee. 

De fregatten Zr.Ms. Evertsen en Zr.Ms Tromp, onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis, patrouillevaartuig Zr.Ms. Zeeland en bevoorrader Zr.Ms. Amsterdam houden zich in de wateren rond de Baltische staten bezig met een breed scala aan oefeningen op het gebied van maritieme oorlogsvoering. Van onderzeebootbestrijding, oppervlaktebestrijding, luchtverdedigingscapaciteiten, tot het opereren met de maritieme NH-90 gevechtshelikopter. De Koning wilde alles zien. Hij nam, in het uniform van de Koninklijke Marine, deel aan een oefening met onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis waar hij uitgebreid door een periscoop keek - een optisch instrument om vanuit een verborgen positie de omgeving op een hoger niveau te kunnen observeren.  Aan boord van de andere schepen sprak de Koning met verschillende personen, zoals een kok en een korporaal. Tot slot bevorderde hij op de Zr. Ms. Amsterdam een matroos.Foto's: © Defensie

Prinses Margriet bezoekt het Diabetes Onderzoek Centrum VUMC

Prinses Margriet heeft vanmiddag een bezoek gebracht aan het Diabetes Onderzoek Centrum VUMC in Hoorn.

Dit centrum is één van de eerste centra in Europa waar diabetespatiënten een oogscreening op maat aangeboden krijgen. Door deze oogscreening kan onnodige blindheid door suikerziekte in het netvlies verminderd worden. Prinses Margriet bezocht het diabetescentrum als beschermvrouwe van VISION 2020 Netherlands, en vanwege de naderende World Sight Day van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten