Leden Koninklijke familie bij Noors verjaardagsfeest | De Oranjes

zaterdag 20 juli 2013

Leden Koninklijke familie bij Noors verjaardagsfeest

Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit vieren 40e verjaardag met o.a. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prins Constantijn en Prins Jaime. 

In Koninklijke kringen wordt de 40e verjaardag uitgebreid gevierd. Zo ook in Noorwegen waar het Kroonprinselijk paar hun 40e verjaardagen (20 juli en 19 augustus) hadden gebundeld tot één tweedaags feest.

Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit organiseerden hun feest niet ver van huis, maar gewoon in de tuin. Voor het tweedaagse feest werd het landgoed van landhuis Skaugum omgetoverd tot festivalterrein met een podium, verschillende eetkraampjes en tentjes. Onder de aanwezigen waren behalve vrienden en de Noorse Koninklijke familie ook Koninklijke gasten als onze Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, Prins Constantijn, maar ook Prins Jaime met (nieuwe) vriendin Viktoria Cservenyak. Uit andere landen waren nog Kroonprins Frederik en Prinses Mary, Prins Pavlos, Prinses Marie Chantal, Prins Kyril, Prinses Mafalda, Prinses Olympia en Prinses Rosario aanwezig.

Máxima in een lange zwarte jurk
Vanmiddag om 16.00 uur werd het festival geopend, al waren de jarige job en jet nog niet aanwezig. Terwijl Prins Constantijn een hotdog at samen met Prinses Märtha-Louise en een ‘vechtspelletje’ met haar jongste dochter Emma Tallulah speelde, vloog de Noorse Kroonprins ergens in de lucht. Elders op het landgoed lande hij veilig per parachute om vervolgens met zijn gezin naar het feest te komen. Bij een (Koninklijk) feestje denk je in eerste instantie niet aan kamperen in tentjes en caravans en het meenemen van eigen servies. Maar het Noorse Kroonprinselijk paar wilde zo graag eens een soort ‘hippie feest’ samen met hun vrienden, waaronder zich dus wat Koninklijke gasten bevinden. Met een Rockconcert op het podium werden de 40e verjaardagen van Kroonprins Haakon en Kroonprinses Mette-Marit ingeleid, maar niet voordat het Kroonprinselijk paar door hun kinderen en de gasten zelf waren toegezongen. Er werd zelfs een dansje bij gemaakt. Koning Willem-Alexander lag er tijdens het concert relaxed bij. Zijn vrouw zat een paar meter verder gezellig te kletsen.

De verrassing was groot toen Kroonprins Haakon zélf met gitaar naar de microfoon liep om solo te zingen, en de ontroering was diep bij de toespraak van zijn zus, Prinses Märtha-Louise. Na middernacht zochten de 220 gasten hun tentje op. Heel lang uitslapen kunnen ze niet, want morgen is er in Dronningparken (Koninginnepark) een openlucht kerkdienst ter gelegenheid van de verjaardag van Kroonprinses Mette-Marit. 's Avonds wordt er Thais gegeten met als achtergrondmuziek: Hardrock..


Foto's: © Screenshots vgtv.no

4 opmerkingen:

 1. Vivian, wat maak je er toch altijd weer een mooi verhaal van! Erg leuk stuk ook weer! En wat grappig zo'n feest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, back to basic met dat kamperen enzo. Leuke screenshots van onze Royals :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi feest moet dat geweest zijn en zo ongedwongen. Onze Willem Alexander lag er erg relaxed bij en dit moet ook kunnen. En weer een leuk verhaal erbij, zoals we van jouw gewend zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wat hebben ze het toch een zwaar leven,en een overvolle agenda met feestjes,schandalig!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen