ZOON VOOR WILLIAM EN CATHERINE | De Oranjes

maandag 22 juli 2013

ZOON VOOR WILLIAM EN CATHERINE

De Hertog en Hertogin van Cambridge zijn vanmiddag om 17.24 uur (onze tijd) ouders geworden van een zoon. Dat werd zojuist bekend gemaakt in een mededeling van Kensington Palace. 

De bekendmaking van de geboorte liet even op zich wachten, omdat de Koningin en de premier als eersten geïnformeerd moesten worden. De baby - die derde in de lijn van troonopvolging is - weegt bijna 8 pond en zal vannacht met zijn ouders nog overnachten in het St. Mary’s Hospital waar Catherine vanochtend werd opgenomen. Geheel volgens Britse traditie hebben de artsen die bij de bevalling zijn geweest een document getekend waarop het geslacht, de lengte, gewicht en het tijdstip van de geboorte van de baby vermeld staan. Het document is naar Buckingham Palace gebracht en daar achter het hek op een standaard geplaatst zodat voorbijgangers het kunnen lezen, maar anno 2013 kunnen we gelukkig ook snel(ler) via de media geïnformeerd worden.

Het prinsje (die mogelijk George zal heten) zullen we morgen in de loop van de dag zien als hij met zijn ouders het ziekenhuis verlaat.

22.40 uur - Reactie Prins Charles:
"Mijn vrouw en ik zijn dolgelukkig met de komst van mijn eerste kleinkind. Het is een enorm speciaal moment voor William en Catherine en we zijn zo blij voor hen. Grootouder worden is een heel speciaal moment, zo hebben tal van mensen me onlangs nog verzekerd. Ik ben enorm trots en blij om voor de eerste keer grootvader te zijn. We kijken er naar uit om de baby te kunnen zien."

23.00 uur - Prins William in een verklaring:
"We kunnen niet gelukkiger zijn."

7 opmerkingen:

 1. hij weegt 8 pond en 6 gram

  BeantwoordenVerwijderen
 2. woww!!! eindelijk.. Ben zo benieuwd hoe hij eruit ziet en naar zn naam enzo!! Leuk een jongen, wisten ze het dus toch niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan me niet herinneren dat er zoveel aandacht besteed is aan een bevalling van een lid van een Koningshuis. Denk dat het o.a. komt omdat er bekend gemaakt was dat de bevalling half juli zou plaatsvinden. Desondanks, heel mooi nieuws en je bent weer snel Vivian!

  Fleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was nog sneller dan in ieder geval de NOS :) haha. Maar ik heb later pas ook dit bericht wat uitgebreider gemaakt. Eerst alleen de zin dat er een zoon geboren was.

   Verwijderen
 4. Mooi bericht. Ik had echt gedacht dat het een meisje zou worden. Maar ach, als het maar gezond is... :-)
  Ben benieuwd naar de namen. Dat zullen er wel een aantal zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoop, dat het kind wel in een beschermde omgeving opgroeit. Wat daar bij het ziekenhuis al weken was, daar is "gekte" nog een lief woord voor! Beter: belachelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt heel leuk voor ze!! ben ook benieuwd naar de namen!

  BeantwoordenVerwijderen