Dit is de Prins van Cambridge: | De Oranjes

dinsdag 23 juli 2013

Dit is de Prins van Cambridge:

UPDATE:
24 JULI, 19.20 UUR: Hij heet George Alexander Louis!

 

23 juli - Na de geboorte van de Prins van Cambridge (momenteel ook wel ‘The Royal Baby Boy’ genoemd) was de vraag; wanneer verlaat het jonge gezin het ziekenhuis? In de straat van het St. Mary’s ziekenhuis en via de webcam was het lang wachten.. Pas rond 19.15 uur plaatselijke tijd kwamen Prins William en Prinses Catherine met de kleine prins naar buiten. 

In de armen van zijn moeder, lag het prinsje, van slechts 1 dag oud, ingepakt in hetzelfde ‘toondekentje’ die zijn vader ruim 31 jaar geleden ook warm hield bij de eerste ‘kennismaking’ met het Britse volk. Op de stoep van het ziekenhuis nam William de baby in zijn armen. Vervolgens liep het paar naar de pers toe. Zo vertelde Catherine dat het heel emotioneel was: “Iedere ouder kent dit gevoel.” "Het is een grote jongen en hij is best zwaar", vertelde de prins."Gelukkig lijkt hij op haar." Daarop moet Catherine lachen, ze zei dat ze dat nog niet wist.

Ook de naam van het prinsje beweren de prins en prinses nog niet te weten. "We denken nog na over de naam", aldus Prins William.

Na enkele vragen te hebben beantwoord verdween het gezin weer even het ziekenhuis in om (George) in een maxi cosi te zetten. Catherine nam op de achterbank plaats naast haar zoon, en pappa William reed naar huis. In Kensington Palace zullen ze de komende dagen nog veel meer kraamvisite krijgen. Vanmiddag zijn zowel opa en oma Middleton als opa Charles met zijn vrouw Camilla al op bezoek geweest.

9 opmerkingen:

 1. wat een lieve foto. Hopelijk laat de pers ze een beetje met rust, maar ik denk dat dit in Engeland ijdele hoop is.
  Laat de ouders lekker gaan genieten van de kleine.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je had de naam goed geraden, goed hoor! De naam is best snel bekend gemaakt. Ik vind de naam alleen niet zo mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je! Haha. Ik wist gewoon zéker dat hij George zou heten (en dus een jongetje zou zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lief prinsje is het om te zien! Kate ziet er mooi uit! Vind alleen de naam iets minder. Niet echt van deze tijd, maar wel leuk dat de ´´familie´´ naam zo niet verloren gaat. Ben benieuwd naar eventuele officiële foto´s.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, George is niet iets van deze tijd, maar als hij ooit koning wordt, zal het toch een beetje in de traditionele namen moeten blijven. Ik had gedacht dat het veel meer namen zouden zijn. Maar leuke namen wel hoor. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt het maar druk met al dat buitenlandse nieuws.. En met de kleine prins George. Ik vind dat hij wel mooie namen heeft gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De namen keuze van de ouders vindt ik persoonlijk wel erg mooi: George, erg krachtig. Gefeliciteerd met jullie aanwinst William en Kate. Hopende hebben jullie net als mij een fijne vakantie genoten en wie nog moeten gaan een hele fijne vakantie toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen