Koninklijk paar bezoekt Verenigd Koninkrijk | De Oranjes

woensdag 10 juli 2013

Koninklijk paar bezoekt Verenigd Koninkrijk

De titel van dit bericht doet anders vermoeden dan wat er zich vandaag werkelijk heeft afgespeeld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn inderdaad vandaag naar Londen gereisd, maar het bleef bij een korte ontmoeting op Windsor Castle met Koningin Elizabeth.

Foto's: ©  Screenshots RTL Boulevard
De Koningin van het Verenigd Koninkrijk – die al 61 jaar op de troon zit – begroette het Koninklijk paar hartelijk met een kus in de hal van het kasteel, waarna ze in de Oak Room gezellig een kopje thee dronken. 

Het vierde kennismakingsbezoek bewees dat het nóg korter kan dan de voorstelrondjes in Luxemburg, Duitsland en Denemarken. Er reisde dit keer geen delegatie mee en er was ook geen ontmoeting met de premier of de voorzitter van het parlement. Inmiddels zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima dan ook weer thuis. Máxima droeg vandaag overigens al voor de tweede keer een kledingstuk die – in een andere kleur – van dezelfde stof als de ‘inhuldigingsjurkjes’ van de prinsesjes is gemaakt. Wellicht zien we deze stof binnenkort weer in een andere creatie.

5 opmerkingen:

 1. ze zien er weer prachtig uit. Mooie kleur oranje heeft Maxima aan. Gelukkig niet zo'n tulband op d'r hoofd. Ik vind ze niet mooi. Maar dat is een kwestie van smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat we toch nog een foto krijgen te zien. Ook dit keer zag koningin Maxima er weer stijlvol uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kleding: prachtig, maar die korte mouwtjes? Niet echt "ok"... Wilhelm Alexander trat echt leuk, gezellig op. De Video bij NOS laat een sterke, dynamische koning zien... heel anders Maxima. Lijkt wel verlegen of ik weet het niet. Tijdens optreten in NL is zij veel meer op haar gemak. Jammer konden wij niet horen hoe zij elkaar aanspreken... maar wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de kleur van de jurk van Máxima mooi. Oranje staat haar goed. Het is dan wel geen officieel staatsbezoek, maar in je korte mouwen als vrouw van de Koning van Nederland naast de Koning van het Verenigd Koninkrijk te gaan staan....... volgens mij snap je dan iets niet. is niet echt Koninklijk. Zoiets doe je aan in je vrije tijd. Dit draag je niet bij een openbaar optreden. Máxima, U heeft nu een andere rol. u bent nu Koningin, de vrouw van de Koning. Dan hoor je je anders te kleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie jurk heeft Maxima aan!

  BeantwoordenVerwijderen