FOTOSESSIE IN TUIN VILLA EIKENHORST – 2013 | De Oranjes

vrijdag 19 juli 2013

FOTOSESSIE IN TUIN VILLA EIKENHORST – 2013

Voor het Koninklijk gezin begint de vakantie altijd met (of eigenlijk ná) een fotosessie. Vanmiddag poseerden Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane weer voor tientallen fotografen in de tuin. Ook de hond Skipper mocht voor het eerst deelnemen. 

Na nog een ochtend school hebben de prinsesjes (en de rest van Midden-Nederland) ook eindelijk vakantie. Pas vanaf 2 september moeten ze de klaslokalen op de Bloemcampschool weer betreden. De Prinses van Oranje gaat dan naar groep 7, Prinses Alexia naar groep 5 en de ‘uitgekleuterde’ Prinses Ariane begint in groep 3. Als prins liet Willem-Alexander tijdens fotosessies labrador Skipper altijd binnen, dit in tegenstelling tot zijn ouders en grootouders die talloze keren met hun honden poseerden. In de verjaardagskaart van RoyalfanVivian aan de Koning stond dan ook de tip om misschien de huisdier(en) eens bij een fotosessie te betrekken. En toevallig mocht Skipper een maand later poseren op het officiële gezinsportret, maar vandaag was hij dus ook bij een échte fotosessie. De hond keek wel even vreemd op toen hij – in de anders zo rustige tuin – zo’n 85 fotografen zag staan. De prinsesjes, die inmiddels al wat ervaring met de pers hebben, riepen regelmatig zijn naam waarop hij gehoorzaam naar ze toe kwam en braaf poseerde. Al had hij de voorkeur om de pers de rug toe te keren en naar zijn beroemde gezinsleden te kijken.


Foto's : © Marcel Vogel/RVD

Met de eerste fotosessie als Koning en Koningin brak het paar wel met een traditie, door niet meer uitgebreid met journalisten te praten. Af en toe werd er wel contact met de fotografen gemaakt. Zo vertrouwde Ariane hen toe dat ze even haar haartjes nat maakte. “Dan blijft het beter zitten”. En de Koning was verbaasd dat er ondanks de naderende bevalling in Groot-Brittannië nog zoveel fotografen aanwezig waren. “U had ook voor een Londens ziekenhuis kunnen staan, dan was hier maar de helft van de fotografen geweest”. Het gezin wandelde van de een naar de andere hoek in de tuin zodat er wat variatie in de foto’s kwam. Op het terras kwam de fotosessie na zo’n twintig minuten ten einde en wenste de Koning iedereen een prettige vakantie.

Wellicht gaat het gezin deze vakantie naar het nieuwe vakantiehuis in Griekenland die deze zomer klaar zou zijn voor gebruik. In ieder geval zal het werk ook niet helemaal stil liggen. Koning Willem-Alexander kan voortaan met zijn iPad nieuwe wetten en Koninklijke Besluiten ondertekenen, waar hij dan ook is. Hij zet dan, zoals het een moderne Koning betaamt gewoon een handtekening op zijn tablet en stuurt het terug naar het Kabinet van de Koning. Met een print van het stuk met daarop de elektronische handtekening gaat de wetgevingsprocedure verder. Terug in Nederland ondertekent de koning weer het origineel; daarin is niets veranderd.


Foto's: ©  PPE/Nieboer en Guido Ohlenbostel, www.ppe-agency.com

Zo’n uur na de fotosessie verstuurde de RVD namens het Koninklijk paar nog deze tweet. Bestemd voor ons allemaal.

5 opmerkingen:

 1. Mooi verslag, Vivian!! En bedankt voor het geven van de tip over Skipper, het leukt de fotosessie echt op :) Ik vind de fotosessie super, maar wel jammer dat er geen gesprek was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooie foto's weer. Alleen jammer dat in deze warmte Willem Alexander zijn jasje nog aan heeft, een leuke polo staat toch ook netjes? en Amalia er een vestje over haar jurk!
  Verder hoop ik dat ze een fijne vakantie hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi verslag! De zon geeft de foto´s een mooie gloed! En leuk dat hond skipper er bij was. Alleen jammer en een beetje vreemd dat Amalia haar vestje droeg, met het belachelijk warme weer.

  BeantwoordenVerwijderen