Prins Friso overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch | De Oranjes

dinsdag 9 juli 2013

Prins Friso overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch

Foto: ©  PPE/Nieboer, www.ppe-agency.com
De RVD heeft zojuist laten weten dat Prins Friso sinds vandaag niet meer in het Wellington Ziekenhuis in Londen verblijft. Dit houdt niet in dat het beter met de prins gaat. Hij verkeerd nog steeds in een toestand van minimaal bewustzijn, maar verblijft deze zomer op Paleis Huis ten Bosch.

Op Paleis Huis ten Bosch zal een medisch team onder leiding van professor Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper Prins Friso verzorgen. Sinds vandaag is de prins – nadat hij zo’n anderhalf jaar lang in het Wellington Ziekenhuis in Londen werd verzorgd – in Nederland. Prinses Mabel brengt de zomer hier met haar kinderen door en kan zo dichtbij haar man zijn.

“Prins Friso blijft onveranderd in een toestand van 'minimal consciousness'. Zijn gezondheidstoestand is nog steeds zorgwekkend. Verdere behandeling in een ziekenhuis is echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.“Aldus de RVD.


10 juli: Het paleis vannacht: 

Foto: ©  Bob van Keulen

11 opmerkingen:

 1. Mag hij dan ook mee op vakantie naar Tavernelle?

  Ik hoop voor prinses Beatrix, dat het er niet op uit draait, dat moeders op zieke zoon en kleinkinderen gaat oppassen, terwijl "dochter" Mabel over de wereld raced en een eigen leuk en vrij leventje begint. Begin steeds meer een nare smaak te krijgen bij de woorden: tot dat de dood ons...Jullie hier niet?

  Maar dit is natuurlijk goedkoper dan privé ziekenhuis en altijd even heen en weer vliegen naar London.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 'k vind het een akelige reactie van Anoniem.

  Ik vind dat Mabel het recht heeft om er voor te kiezen om haar man naar Nederland te halen. Zo is hij dichtbij zijn familie terwijl de kinderen toch vakantie kunnen hebben. En wie weet waar het goed voor is, een verandering van omgeving?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal mee eens, Jenny! Naar mijn idee gaat er nu Prins Friso in nederland is alleen maar extra gelet word op de situatie , er zijn zelf maanden terug geruchten geweest dat prins friso naar nederland zou komen voor euthanasie. Dat is in Engeland namelijk niet mogelijk. Het besluit is denk ik dus ook niet zomaar een besluit geweest! Ik wens de familie het beste en met name prinses mabel ook veel wijsheid bij de keuzes die gemaakt moeten gaan worden.

   Verwijderen
 3. hoo! Het gaat er NIET om, of dat de beste beslissing voor Friso is... daar ga ik vanuit, dat er ALLE hulp & beste hulp aan te pas kommt-voor hem en zijn kinderen. Want die behooren beschermt en verzorgt.

  Ik krijg langzaam genoeg van een vrouw die wel de "sunny side" van de "beroemde" familie begroet heeft - en nu de indruk wekt, dat iedereen haar met rust moet laten en dat er ook een kans voor haar in zit, dat "moeders" het wel regelt! Die indruk krijg ik en juist op de voorgrond moet staan het beste voor Friso en zijn kleine kinderen. Zij redt het zonder hulp - haar man en kinderen niet. Ik zie hier echt trekje van een ego-vrouw. Laten wij hopen, dat prinses Beatrix met familie de juiste beslissing neemt en dat zij daar vrede mee krijgt. Euthanasie en Friso? Wat een onzin - liever beden, dat hij er toch een beetje verder uitkommt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dit een beetje te ver gaan hoor! Misschien heb je, je nog niet voorgesteld dat Mabel ook nog 2 dochter heeft?? Ze wil deze niet verwaarlozen en door naar Nederland te gaan hebben zij familie om zich heen en kunnen ze daar ook heen gaan, dan heeft Mabel meer tijd voor haar man. Zoals jij het ziet de 'Sunny side' zie ik het absoluut niet! Het is vreselijk dat er zo, in deze nare periode, over haar gedacht wordt!

   Verwijderen
 4. Ik heb ook altijd een naar gevoel gehad over Mabel. Over hele huwelijk tussen Friso en mabel eigenlijk. Maar dit gaat over iets anders. Dit gun je niemand. Laten we niet vergeten dat we het over de mens Friso hebben. Met een moeder, broers, familie, vrouw en kinderen. Daarnaast heeft jij ook vrienden.
  Het is vreselijk wat er in 2012 is gebeurd. Ook al moet een ervaren skieer beter weten. Het blijft erg. Voor hem, en voor zijn familie en vrienden. Laten we met respect over Friso praten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een moeilijke tijd voor de familie en ik wens ze veel sterkte toe. Voor de Prinses is het fijn dat ze nu dicht bij Friso is ipv altijd heen en weer te reizen. Ook fijn voor haar dat Mabel en de kinderen nu in de buurt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prinses Beatrix is niet eens in het land zie ik!! Haar standaard hangt namelijk niet uit aan de vlaggenpaal.
  Dus Anoniem, Mabel staat wel degelijk paraat

  BeantwoordenVerwijderen
 7. dit is wel leuk.. van Anoniem tot Anoniem.... :)

  Maar dat de standaard er niet hangt, mag dan wel een teken voor Beatrix zijn, maar het kan ook gewoon zijn, dat Mabel + Kinderen mee op vakantie naar het buitenland of of of gaan... en Friso "gewoon" thuis verder verzorgt wordt. Waar maken wij ons druk over? Zijn niet onze zorgen en laten wij hopen, dat deze familie (die er niet met dit probleem alleen voor staan) er een goede oplossing voor vindt waar ZIJ mee vreden hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beatrix is weer prinses. Dus mijn inziens hoeft de vlag niet meer in top als ze in het land is. Dat geldt alleen voor de Koning.

  BeantwoordenVerwijderen