ZOON VOOR PRINS FLORIS EN PRINSES AIMÉE | De Oranjes

maandag 1 juli 2013

ZOON VOOR PRINS FLORIS EN PRINSES AIMÉE

Het derde kind van Prins Floris en Prinses Aimée, en het elfde kleinkind van Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven is vandaag geboren. Het is dit keer een jongetje, en hij heeft - in tegenstelling tot zijn zussen - een wat ouderwetse naam gekregen: Willem Jan. 

Vanmiddag om 13.32 uur werd Willem Jan (die vernoemd is naar de oom van Prins Floris) geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag met een gewicht van 3650 gram. "Wij zijn ontzettend gelukkig en heel erg dankbaar met de geboorte van onze zoon Willem Jan", aldus de ouders.
Zijn volledige naam luidt: Willem Jan Johannes Pieter Floris van Vollenhoven. Behalve Willem Jan zijn ook de andere namen vernoemingen. Johannes en Pieter zijn de beide opa’s en Floris is natuurlijk naar prins Floris zelf.

En ook zussen Magali en Eliane (die aanstaande vrijdag 4 jaar wordt) zijn blij met de komst van hun broertje:


Foto : © Prins Floris

9 opmerkingen:

 1. Wat super leuk dat het een jongentje is geworden (leuk voor papa Floris) en wat zijn de dames groot geworden, we hebben ze ook lang niet meer gezien en denk dat de laatste keer bij het huwelijk van prinses Caroline was, en dat is ook alweer een jaar geleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het echt heel erg leuk voor ze..!
  Die foto is ook zó schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk een jongen na 2 meiden... De naam vind ik inderdaad ook niet echt heel mooi, maar goed als de ouders het maar mooi vinden. En die foto is echt zooo lief... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig mooi nieuws.Willem Jan was de naam van de overleden broer van Pieter van Vollenhoven,dus wie weet .En ja, vergeleken bij de namen van zijn zussen zou je deze niet verwachten, maar goed de ouders die kiezen. Van harte gefeliciteerd overigens, zowel voor de ouders en de beide meisjes, maar ook voor de beide grootouders en verdere familieleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat leuk zeg! en die foto is ook echt super schattig.. Ik vind willem jan best een leuke naam!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben Eliane en Magali ook op de familiefoto gezien, maar goed, dat was in januari en ze groeien hard. Erg leuk een jongetje; ik vond het eerst ook wel even wennen dat hij Willem Jan heet, maar nu ik weet dat hij vernoemd is niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De 'dames' groeien inderdaad erg hard! Ik vind de foto echt schattig! Willem Jan klinkt best apart voor een dubbele roepnaam wordt dit volgens mij niet vaak gekozen. Ik had wel iets aparts verwacht dus ik sta nu niet raar te kijken ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk nieuws! Lief jochie is het! Leuk dat er al een foto is vrijgeven! Ik vind alleen de naam wat ouderwets na Magali en Eliane.

  BeantwoordenVerwijderen