“We zijn constant met onze gedachten bij Friso” | De Oranjes

woensdag 20 juni 2012

“We zijn constant met onze gedachten bij Friso”

De weken/maanden vliegen voorbij, en nog altijd is er geen verbetering opgetreden in de situatie van Prins Friso. Zijn gezin bezoekt hem dagelijks, en ondertussen heeft zijn jongste dochter Zaria maandag haar 6e verjaardag ‘gevierd’. Prinses Mabel was dit weekend ook aanwezig bij het kerkelijk huwelijk van Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer. Gelukkig heeft ze veel steun van haar (schoon)familie.

De prognose – die op 24 februari via een persconferentie uitgesproken werd – was zeer somber. De arts vertelde dat het niet zeker is of Prins Friso ooit weer bij bewustzijn zal komen, en dat hij ernstige hersenschade heeft opgelopen. Sindsdien hoopt de Koninklijke familie op een wonder. Er zijn echter nog altijd geen veranderingen in de situatie van de prins opgetreden. Websites met informatie over coma – zoals gezondheidsplein.nl – vertellen allemaal dat hoe langer de patiënt in coma ligt, hoe minder de kans is op herstel:

 “Patiënten die binnen een week of 5 niet wakker zijn geworden, komen vaak te overlijden. Gebeurt dat niet, dan kan iemand in vegetatieve toestand raken. Iemand kan dan geleidelijk weer bij bewustzijn komen, overlijden of jarenlang in vegetatieve staat blijven. Ook de coma zelf kan soms jaren duren. Er zijn enkele gevallen bekend waarin patiënten na zeer lange tijd weer ontwaakten uit hun coma. Dit zijn echter uitzonderingen; hoe langer de periode van verlaagd bewustzijn duurt, des te lager is de kans op herstel.”

Ondertussen heeft voor het eerst iemand van de Koninklijke familie met de media over Prins Friso gepraat. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven had deze week een vluchtig gesprek met tijdschrift Story. Hij vertelde onder andere dat Friso goed wordt afgeschermd door de familie. “Alleen zijn moeder, echtgenote en broers komen op bezoek." Verder zegt van Vollenhoven: "Mabel is heel druk met de dagelijkse bezoekjes aan haar echtgenoot en de zorg voor hun twee kindjes. Daarom gaan we ook niet bij hem op bezoek. Ook mijn zoons zijn niet bij hun neef langs geweest.” "Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd", zegt Van Vollenhoven.

"Het is voor mijn schoonzus en Mabel een enorme zorg en het enige dat wij kunnen doen is wachten en hopen. We zijn constant met onze gedachten bij Friso en zijn naaste familie."


Foto: © http://www.royaltyguide.nl/

1 opmerking: