HUWELIJK CAROLINA EN ALBERT | De Oranjes

zaterdag 16 juni 2012

HUWELIJK CAROLINA EN ALBERT

In het Italiaanse Florence zijn vandaag Prinses Carolina de Bourbon de Parme en Albert Brenninkmeijer voor de kerk getrouwd. Het stel trouwde op 21 april al voor de wet in Wijk bij duurstede, maar daar kun je het als familielid uit hoge kringen natuurlijk niet bij laten. 

Het bruidspaar koos voor de eeuwenoude Romaanse San Miniato al Monte kerk. De kerk werd in 1015 gebouwd boven het graf van de heilige Minias (een christelijke martelaar) maar was vandaag het prachtige decor voor de huwelijksinzegening van Carolina en Albert. Albert Brenninkmeijer is in Parijs werkzaam als directielied bij C&A, wat tevens ook de initialen zijn van Carolina en Albert. Toch arriveerde de prinses niet in een C&A trouwjurk. Couturier Addy van den Krommenacker – die ook al het jurkje voor het burgerlijk huwelijk mocht ontwerpen – ontwierp ook de trouwjurk waarin  kant van Irene’s trouwjurk zit verwerkt. Als dank hiervoor kreeg hij ook een uitnodiging voor de bruiloft. Dat liet hij niet tot een aanmaning komen. Als een trotse pauw liep hij áchter de bruid aan, die aan de arm van haar oudere broer Prins Carlos arriveerde.

Kort daarvoor waren alle gasten de kerk al binnen gedruppeld, onder hen Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen, Prinses Mabel, Prinses Irene, Prins Carlos, Prins Jaime, Prinses Margarita en Tjalling ten Cate met hun dochtertje, Prinses Margriet, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prins Floris, Prinses Aimée en hun oudste dochter Magali. Verder ontbraken ook Prinses Christina en haar kinderen Bernardo – die morgen 35 jaar wordt – Nicolas en Juliana niet. Albert Brenninkmeijer arriveerde aan de arm van zijn moeder bij de kerk.

Rond 12.30 uur begon de kerkdienst achter gesloten deuren met het aansteken van kaarsen voor hen die er niet bij zijn.. De daaropvolgende ceremonie vond in maar liefst 4 talen plaats (Nederland, Engels, Spaans en Frans) Gravin Eloise en Eliane van Vollenhoven (peetkinderen van Prinses Carolina) en Julia ten Cate waren onder andere een van de bruidskinderen, en Margarita, Jaime en ene Marthe Roemer-Visser traden op als getuigen van de prinses.

Na ruim 1,5 uur kwam het bruidspaar over de groene loper weer naar buiten, als heer en mevrouw Brenninkmeijer. Terwijl de bruidskinderen met rozenblaadjes strooiden, stonden Carolina en Albert opvallend lang te kussen voor het oog van de camera’s. Waarschijnlijk met de gedachte “We duiken toch zo weer ons anonieme leventje in”. Het feest werd na de ceremonie op een geheime locatie voortgezet.Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 

9 opmerkingen:

 1. Wat mooi zag prinses Carolina er uit! Ook (bijna) alle gasten zagen er mooi uit vooral prinses Annette en prinses Margaritha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk dat er zoveel kleine Oranjes aanwezig waren, vooral geweldig om Magali & Eliane weer eens te zien. Wat een prachtig en stralend bruidspaar! Leuk met die lila accenten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een stralende bruid zagen we en ook Albert Brenninckmeijer zag er stralend en gelukkig uit. Ik gun ze beide een prachtige toekomst en veel geluk samen. Beide van harte gefeliciteerd en ook de beide families bij deze van harte. Ik vond het erg moedig en ook fijn om prinses Mabel erbij te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi verslag! En leuk om zoveel oranje kids te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie log. Leuk dat de koninklijke familie zo goed vertegenwoordigd was. Moedig van prinses mabel om er toch bij te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat moet een mooie dag zijn geweest, met bijna de hele familie bij elkaar. Jammer dat de dochters van onze kroonprins er niet bij waren. Weet je zeker dat Eliane van Vollenhoven een van de bruidskinderen was? Zij is nog geen drie jaar oud. Het kleinste meisje was volgens mij Julia ten Cate, die is drieènhalf jaar oud. Maar we zien hen te weinig om ze op de foto te herkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je ziet haar ook op de arm bij Aimée en Floris :)Denk dat ze anders Magali ook niet meegenomen hadden.

   Verwijderen
 7. Wel echt gaaf dat je tegenwoordig ook de foto's van PPE mag gebruiken, is een mooie aanvulling om zo iedereen te kunnen laten zien.. Ik ben verliefd op de dochtertjes van Floris en Aimee..

  BeantwoordenVerwijderen