Oranje nieuws – 8 juni 2012 | De Oranjes

vrijdag 8 juni 2012

Oranje nieuws – 8 juni 2012

Prinses Máxima opent Moeder-kindcentrum Bronovo ziekenhuis

Prinses Máxima heeft vandaag het Moeder-kindcentrum van het Bronovo ziekenhuis in Den Haag geopend.

De kraamafdeling, kinderafdeling en verloskamers zijn na een renovatie ondergebracht in één centrum, om betere zorg te kunnen bieden aan moeder en kind.Het centrum is volgens het ziekenhuis eigentijds en modern opgezet, met veel privacy en comfort. De kraamafdeling is vernoemd naar prinses Amalia, de kinderafdeling naar haar vader. Prinses Máxima bezocht de kinderafdeling en bekeek enkele pasgeboren baby's.

Prins van Oranje en Prinses Máxima lunchen met ‘uitblinkers’

De Prins van Oranje en Prinses Máxima hebben vandaag in Paleis Noordeinde een lunch aangeboden aan een selectie van Nederlanders die zich hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie en daarmee onlangs in het nieuws zijn geweest.

De 28 genodigden hebben recentelijk allemaal een prijs of een andere onderscheiding ontvangen voor hun prestaties in diverse sectoren zoals sport, kunst & cultuur, media & journalistiek, mode, muziek, politiek, onderwijs, wetenschap en bedrijfsleven.

Kroonprins Willem-Alexander opent Mission Olympic

Kroonprins Willem-Alexander opende vanochtend de 10e editie van Mission Olympic The School Final in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

 Mission Olympic is een schoolsportcompetitie waar 315 middelbare scholen in Nederland aan deelnemen. Na de opening streden 5.000 finalisten in achttien verschillende sporten op diverse sportlocaties in Amsterdam voor het landskampioenschap voor middelbare scholen. Mission Olympic bestaat sinds 2003 en is een initiatief van NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Coca-Cola.

Overig kort nieuws:

- Gravin Eloise viert vandaag haar 10e verjaardag

 - Kroonprins Willem-Alexander zal het Nederlandse elftal niét aanmoedigen vanaf de tribune. Hij en de minister-president gaan niet naar Oekraïne vanwege de slechte behandeling van oppositieleider Julia Timosjenko.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten