Oranje nieuws - 4 & 5 juni 2012 | De Oranjes

dinsdag 5 juni 2012

Oranje nieuws - 4 & 5 juni 2012

Kroonprins Willem-Alexander bij beursuitreiking UWC

Kroonprins Willem-Alexander was gisteren aanwezig bij de beursuitreiking van UWC Nederland in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

 UWC, opgericht in 1962, is een internationale NGO op het gebied van onderwijs. Het is een wereldwijde brede educatieve beweging die zich inzet voor vrede en duurzaamheid. Doel is om door gezamenlijk onderwijs onderling begrip te stimuleren tussen veelbelovende jongeren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar uit verschillende landen en culturen. Wereldwijd zijn er 13 vestigingen met leerlingen uit meer dan 120 landen. Ook Nederland heeft sinds 2009 een school in Maastricht.

Als beschermheer en oud-leerling van UWC kon de prins natuurlijk niet ontbreken.

Prinses Máxima spreekt op conferentie: “Acces to Health Insurance”

Prinses Máxima arriveerde vanochtend al vroeg op de Erasmus Universiteit in Rotterdam voor een langdurige conferentie “Acces to Health Insurance” (tot 18.00 uur) waar ze de openingstoespraak hield. 

Máxima verscheen in een opvallend rode outfit (bekende jas en het jurkje wat ze vorige week ook droeg) de rode lippenstift maakte het ‘knalrood effect’ af. Als een van de initiatiefneemsters van de conferentie benadrukt ze meerdere keren in haar toespraak dat ze heel blij is dat de bijeenkomst met zoveel aanwezige academici, beleidsmakers, donoren, ontwikkelingsorganisaties, en vertegenwoordigers van de Verenigde Naties en de Wereldbank plaatsvindt. Met als doel te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om de financiële dienstverlening en de toegang tot zorg te combineren werd het een lange dag met vele sprekers waaronder ook de nieuwe houder van de Prins Claus Leerstoel: Stella Quimbo.

De prinses moest  flink wat uren in de collegebank zitten, maar de conferentie was voor haar gelukkig interessant genoeg. Bovendien ontving ze regelmatig een leuk smsje van haar man.

Foto: © Erasmus Universiteit Rotterdam 


Foto's: © Abel Fris

Koningin Beatrix bij 100-jarig jubileumcongres VNG


Koningin Beatrix was vandaag bij de viering van het 100-jarig jubileumcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) op het Malieveld in Den Haag.

Tijdens de viering ontving de Koningin ook het eerste exemplaar van het speciale lustrumboek ‘Tussen traditie en moderniteit’. De VNG behartigt de belangen van gemeenten en is daarmee een belangrijke gesprekspartner voor andere overheden en maatschappelijke organisaties.

Verschillende sprekers kwamen op het congres aan het woord zoals Annemarie Jorritsma, minister-president Mark Rutte, Hans Goedkoop, Johan Cruijff en Freek de Jonge.


Foto’s: VNG


Kroonprins Willem-Alexander bezoekt vernieuwd dorpshuis in Varsselder-Veldhunten

Op zijn verjaardag werd het dorpshuis in Varsselder-Veldhunten – dorp in Gelderland – al officieel geopend. Vandaag bracht de prins als beschermheer van het Oranje Fonds een bezoek aan het nieuwe dorpshuis.

Heel Varsselder leek wel uitgelopen voor de komst van de prins. Rondom het dorpshuis verzamelden kinderen zich om hun buitenspelletjes – waaronder zaklopen – aan de prins te tonen. Hij had tijd genoeg deze demonstratie te bekijken omdat hij 10 minuten te vroeg was. Binnen in het vernieuwde dorpshuis kreeg de prins een rondleiding en sprak hij met het bestuur.

Verschillende verenigingen maken gebruik van het dorpshuis wat met financiële steun van het Oranje Fonds kan bestaan.

Foto: ©  Bart Homburg/OranjeFonds 

1 opmerking: