Koningin Beatrix bezoekt Turkije | De Oranjes

donderdag 14 juni 2012

Koningin Beatrix bezoekt Turkije

Staatsbezoek? Privé bezoek? Officieel bezoek? Jubileumbezoek? Themabezoek? 

Het bezoek van de Koningin aan Turkije kon geen staats of privé bezoek genoemd worden. Daarom wordt het als ‘jubileumbezoek’ of ‘themabezoek’ bestempeld, maar of dat nou zo'n goede benaming is?

Woensdagmiddag werd Koningin Beatrix hartelijk verwelkomd op het vliegveld door president Abdullah Gül. In zijn residentie Çankaya Köşkü kreeg ze vervolgens een glaasje drinken met wat Turkse hapjes. Hoewel de president met zijn vrouw eerder dit jaar al in Nederland op staatsbezoek waren om de 400 jaar diplomatieke betrekkingen te vieren, werd er woensdagavond in het presidentieel paleis in Ankara nogmaals getoost. Koningin Beatrix had daarom speciaal een Arabische jurk aangetrokken.

Vanochtend reisde de Koningin al vroeg door naar Istanbul voor een lunchbijeenkomst met Turkse studenten en hoogleraren. Er werd gesproken over de relaties tussen Nederland en Turkije, de maatschappelijke ontwikkelingen in het land en de internationale oriëntatie van Turkije. Vanavond gaf het Nederlands Dans Theater een optreden aan de Koningin, de president en zijn vrouw.

Morgenochtend zal de Koningin weer naar Nederland vertrekken, waar ze niet lang zal blijven. Zaterdag is ze namelijk in Italië voor het huwelijk van Prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer.

Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten