Oranje nieuws – 12 & 13 juni 2012 | De Oranjes

woensdag 13 juni 2012

Oranje nieuws – 12 & 13 juni 2012

Prinses Máxima bezoekt twee muziekprojecten Oranjefonds

Het eindconcert in de Heineken Music Hall vorige week van het programma ‘Kinderen maken muziek’ was geen aanleiding om er nooit meer aandacht aan te besteden. Sterker nog; Máxima bezocht dinsdag twee wat minder bekende muziekprojecten van het Oranje Fonds programma. 

Eerst bezocht ze het project ‘Pop in de school’ op basisschool de Streek in het Friese Tjalleberd. Kinderen leren hier spelen en zingen in een band. Trots lieten ze hun zang – en muziekkunsten zien aan de prinses.

Aansluitend bezocht de prinses in onderwijscentrum de Twijn in Zwolle het project ‘Hoor eens wat ik kan!’ Zo’n 200 kinderen van de school – met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking – kunnen hier op hun eigen niveau aan mee doen en gaven een klein concert aan de prinses, met onder andere een Argentijns slaapliedje die ze speciaal voor haar komst hadden ingestudeerd.Foto's: © Harry Plantinga, http://www.weblogzwolle.nl/

Prinses Margriet opent tentoonstelling ‘Oranje en de nationale streekdrachten’

Prinses Margriet opende dinsdagmiddag in Paleis het Loo de tentoonstelling ‘Oranje en de nationale streekdrachten’ die nog tot 16 september te bewonderen is.

De tentoonstelling laat de rol van streekdrachten zien als verbondenheid tussen het Koninklijk Huis en de bevolking. Vroeger kreeg bijvoorbeeld Prinses Juliana nog al eens een kostuum cadeau en droeg ‘m ook. Naast de klederdrachten van Wilhelmina en Juliana uit Friesland en Zeeland, zijn er klederdrachtpoppen te bezichtigen die de Oranjes hebben gekregen tijdens de defilés op Paleis Soestdijk.

Foto: © Paleis het Loo


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven en zoons happen haring in tuin Nyenrode


Zoals ieder jaar was Prof.mr. Pieter van Vollenhoven dinsdag aanwezig op de Nationale Haringpartij. Twee van zijn zoons – Pieter-Christiaan en Floris – hadden ook wel zin in een verse haring én om met andere bekende mensen informeel en formeel te communiceren.. 

In de tuin van Kasteel Nyenrode werd dit jaar al de 51e editie van de Nationale Haringpartij georganiseerd. Een combinatie van haring happen en bijeenkomst met mensen uit het kabinet, diverse overheden, bedrijfsleven, media, en culturele en maatschappelijke organisaties. Het feestje is inmiddels uitgegroeid tot het oudste informele communicatie-evenement. Ieder jaar wordt er door o.a. de voorzitter (Prof.mr. Pieter van Vollenhoven) een winnaar van de ‘haringprestatiewedstrijd’ beloond met een prijs. Dit keer was dat vishandel Visamy uit Vlissingen. De winnende vishandel kwam bijna haringen te kort toen bleek dat de prinsen er nog een heleboel mee naar huis wilden nemen.

Prinses Máxima opent museum Sjoel Elburg

Prinses Máxima heeft in Elburg het nieuwe gedeelte van het Joodse Sjoel Elburg geopend.

Het museum over de geschiedenis van joden in Elburg is gevestigd in een monumentaal synagogegebouw. In het nieuwe naastgelegen pand zijn een expositiezaal en een educatieve ruimte gerealiseerd.

6 opmerkingen:

 1. Leuk dat prinses Maxima dat vest weer droeg, staat haar mooi! Natuurlijk leuk dat Pieter zijn 2 zoons mee nam, jammer dat er geen foto's van ze zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, hopelijk komen die nog.. Andere jaren verschenen er ook foto's van..

   Verwijderen
 2. Maxima was ook nog naar sjoel

  BeantwoordenVerwijderen