Oranje nieuws – 10 & 11 juni 2012 | De Oranjes

maandag 11 juni 2012

Oranje nieuws – 10 & 11 juni 2012

Koningin Beatrix ontvangt de honurair consuls
In aanwezigheid van Prinses Máxima, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven

Zondagavond heeft Koningin Beatrix in het Koninklijk Paleis in Amsterdam de honorair consuls van Nederland ontvangen. 

De honorair consuls bestaat uit een groep mensen – 327 werkzaam voor Nederland – die het Nederlandse bedrijfsleven ondersteunen in het buitenland. Ook staan ze ons bij in geval van een natuurramp. Gelukkig is dat laatste zelden nodig. Als dank hiervoor werden ze zondagavond uitgenodigd door het ministerie van Buitenlandse Zaken om op het Koninklijk Paleis een hapje te eten met de Koningin, Prinses Máxima, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven.

Prinses Margriet bezoekt de Apenheul

Prinses Margriet heeft in alle vroegte vandaag een bezoek gebracht aan de Apenheul.  

Als beschermvrouw van Stichting Apenheul en inwoonster van Apeldoorn, komt Prinses Margriet regelmatig in het dierenpark. Vaak neemt ze ook een aantal van haar kleinkinderen mee die er dol op zijn. Vanwege de recente vernieuwing van het park waarbij natuurbehoud en duurzame ontwikkeling belangrijke uitgangspunten waren, verdiende het weer wel eens een Koninklijk bezoek.

Natuurlijk kon de prinses het niet laten nog even naar de neusapen te kijken en het verblijf van de Bonobo apen in het Madagaskargebied te bezoeken.

Overig kort nieuws: 

- Vakantie-tip van Prins Pieter-Christiaan. Hij liet dit weekend weten in Istanbul te zijn geweest en meldde het volgende: “Lang weekend Istanbul absolute aanrader”

4 opmerkingen:

  1. Leuke foto van prinses Margriet, ben benieuwd wat ze dacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke foto. Leuk dat je alles bijhoud!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een originele foto heb je gemaakt, prinses Margriet bij de neusapen in het verblijf, haha! Gisteren was ik nog in de Apenheul, het is daar zó leuk! En grappig, die vakantie tip van prins PC :)

    BeantwoordenVerwijderen