Oranje nieuws – 19 t/m 21 juni 2012 | De Oranjes

donderdag 21 juni 2012

Oranje nieuws – 19 t/m 21 juni 2012

Koningin Beatrix reikt Zilveren Anjers uit

Koningin Beatrix heeft dinsdag de Zilveren Anjers uitgereikt in het Paleis op de Dam in Amsterdam.

Ieder jaar – sinds 1950 – worden de onderscheidingen toegekend aan mensen die zich vrijwillig inzetten voor het behoud van cultuur en natuur. Dit jaar zijn dat Wim Statius Muller - voor zijn bijdrage aan het behoud van het muzikaal erfgoed van de Caribische eilanden,  Reint Wobbes - voor zijn inzet voor het behoud van het cultureel erfgoed, met name middeleeuwse kerken en kerkhoven in Groningen – en het echtpaar Clemens en Neeltje van der Ven - voor hun bijdrage als moderne mecenas voor kunst en cultuur. Zij ondersteunen culturele instellingen.

Voor de Koningin was dit de 7e keer dat ze de Zilveren Anjers uitreikte. Tot 2005 deed haar vader Prins Bernhard dat.

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/ 

Koningin Beatrix opent provinciehuis Utrecht

Koningin Beatrix heeft woensdag het nieuwe provinciehuis in Utrecht geopend.

Hoewel het logo van de provincie nog niet op de gevel hangt, kon de Koningin het gebouw toch officieel openen. Er wordt ook al in gewerkt. Mensen die min of meer ingedut naar hun beeldscherm staarden, veerden automatisch omhoog toen niemand minder dan Hare Majesteit de kantoorruimte betrad. Na een korte rondleiding – en demonstratie van een speciale stoel met tafel – vertrok de Koningin weer huiswaarts.
   
 
Foto's: ©  Rick Réparon


Kroonprins Willem-Alexander opent nieuw hoofdkantoor Van Oord

Kroonprins Willem-Alexander heeft vandaag het nieuwe hoofdkantoor van Van Oord geopend. Het nieuwe gebouw ligt aan de Nieuwe Maas in Rotterdam en heet dan ook ‘De Nieuwe Maas’.

Van Oord Dredging and Marine Contractors is een wereldwijde aannemer van bagger en waterbouwkundige projecten. Het nieuwe gebouw heeft daarom ook een maritieme uitstraling gekregen. Buiten aan de gevel werd met het onthullen van de naam, het hoofdkantoor officieel geopend.

Binnen in het gebouw kreeg de prins vervolgens een rondleiding met onder andere een demonstratie van de cutter – en sleephopperzuigersimulator. De prins vond dit zo interessant dat hij zelf ook even achter de simulator plaatsnam, om te ervaren hoe het is om zand van de zeebodem te zuigen.

Overig kort nieuws:
 - Het staatsbezoek wat de Italiaanse president van 26 t/m 28 juni aan Nederland zou brengen is uitgesteld. Dit vanwege economisch onzekere tijden. De president wil daarom Italië voorlopig niet ‘alleen laten’.

- Koningin Beatrix heeft woensdag 20 juni ter overhandiging van hun geloofsbrieven de ambassadeurs van Bulgarije, Bosnië – Herzegovina, en Cyprus ontvangen.

- Ook dit jaar is er weer een zomerfotosessie met Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane. Op zaterdag 7 juli zullen ze voor de fotografen poseren.

 - Koningin Beatrix heeft woensdag aan de heer drs. Chris Breedveld het Erekruis in de Huisorde van Oranje uitgereikt. De heer Breedveld neemt op 1 juli 2012 afscheid als plaatsvervangend directeur-generaal van de Rijksvoorlichtingsdienst en is per diezelfde datum benoemd tot directeur van het Kabinet der Koningin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten