Kroonprins Willem-Alexander bezoekt EXPO 2012 in Zuid-Korea | De Oranjes

dinsdag 19 juni 2012

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt EXPO 2012 in Zuid-Korea

18 & 19 juni 2012 

Kroonprins Willem-Alexander was maandag en dinsdag in Zuid Korea om de wereldtentoonstelling EXPO 2012 te bezoeken. De EXPO staat dit jaar in het teken van de oceanen. 

Samen met de minister van Infrastructuur en Milieu (drs. M.H. Schultz van Haegen) bezocht de prins de EXPO met als thema ‘The Living Ocean and Coast’. Meer dan 100 landen en internationale organisaties nemen deel aan de Expo, waaronder ook een delegatie Nederlandse bedrijven. Het officiële bezoek van de prins ging van start bij de EXPO Hall. Daar hees hij de Nederlandse vlag terwijl het Wilhelmus gespeeld werd. Daarna hield hij een toespraak. 

Vervolgens bezocht de prins de paviljoens van Nederland en Zuid-Korea. Nederland heeft zichzelf op de EXPO gepresenteerd rond het thema ‘Sustainable Dutch Deltas’. Maandagavond dineerde de prins met de Nederlandse handelsmissie die nog tot 22 juni in Korea blijven op de EXPO, in – om precies te zijn – de stad Seoul. De focus van deze bedrijvendelegatie ligt op watermanagement vanwege de overstromingsproblematiek in Zuid-Korea, op herinrichting van het drooggelegd gebied 'Seamangeum', en op watergerelateerde onderzoeksontwikkelingen zoals energiewinning uit water.

Vanochtend woonde de prins tot slot een waterseminar bij. Aan dit seminar namen zowel Nederlandse als Koreaanse bedrijven en kennisinstellingen uit de watersector deel.

Foto: © Hee Sang Chung 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten