Oranje nieuws - 7 juni 2012 | De Oranjes

donderdag 7 juni 2012

Oranje nieuws - 7 juni 2012

Koningin Beatrix ontvangt voorzitter van de Bondsrepubliek Duitsland

Koningin Beatrix en minister-president Rutte ontvingen gisteren en vandaag de heer Seehofer, voorzitter van de Bondsraad van de Bondsrepubliek Duitsland en tevens minister-president van de deelstaat Beieren.

Minister-president Rutte ontving de Duitse Bondsraadvoorzitter gisteren al voor een lunch met vertegenwoordigers van het Duitse en Nederlandse bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld op het Catshuis. Koningin Beatrix ontving de heer Seehofer vanmiddag in audiëntie op Paleis Huis ten Bosch.

Kroonprins Willem-Alexander opent nieuwe hal Urenco Nederland B.V.
Het bedrijf waarvan Prins Friso financieel directeur in het Verenigd Koninkrijk is..

Prins Friso is financieel directeur van Urenco, daarom zal zijn broer vandaag vast met dubbele gevoelens Hal 7 van Urenco Nederland B.V. in geopend hebben.

 In 2007 startte de bouw van productiehal van Urenco Nederland B.V. in Almelo. Eind 2011 was de hal al klaar om de eerste van duizenden gascentrifuges te installeren. Toch opende de prins het vandaag pas officieel.

Met de nieuwe productiehal 7 is Urenco Nederland de grootste productielocatie van de URENCO Group. De Urenco Group heeft naast vestigingen in Nederland ook vestigingen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Van alle vestigingen waren de werknemers aanwezig bij dit speciale moment. Ook Prins Friso zou er – als financieel directeur van de vestiging in het Verenigd Koninkrijk – bij aanwezig zijn..

Kroonprins Willem-Alexander opent eerste aardwarmtecentrale

Kroonprins Willem-Alexander opende vandaag de eerste aardwarmtecentrale in Nederland voor warmtevoorziening van huishoudens in de wijk Den Haag Zuidwest.

De centrale pompt op 2000 meter diepte water op dat gebruikt wordt voor verwarming van 4000 woningen en ook bedrijfsruimtes in de wijk. Energiebedrijven, woningcorporaties en de gemeente Den Haag werken samen in Aardwarmte Den Haag vof.Aardwarmte Den Haag vof is opgericht in 2008 en is een samenwerkingsverband tussen de energiebedrijven Eneco, E.ON Benelux en de woningcorporaties Staedion, Vestia, Haag Wonen en de gemeente Den Haag.

Prinses Máxima bezoekt ZID Theater

Prinses Máxima heeft vandaag het Amsterdamse ZID Theater bezocht.

Het bezoek van de prinses stond in teken van de prijs Het Appeltje van Oranje die het ZID theater vorig jaar in ontvangst mocht nemen. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds waar de prinses beschermvrouwe van is. Prinses Máxima woonde tijdens haar bezoek een rondetafelgesprek bij waarbij de toekomstplannen van het ZID Theater en de huidige projecten besproken werden. Ook traden diverse buurtacteurs op voor de prinses.

Prins Carlos opent duurzaam zeecontainerdorp

Vandaag gaven Prins Carlos de Bourbon de Parme en TU Delft collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg het startschot voor het bouwen van een duurzaam zeecontainerdorp op de TU Delft campus.

Carlos kwam met een opvallend gepeperde openingstoespraak voor een publiek van wetenschappers, studenten en ondernemers: "Zij die worden gemotiveerd door gierigheid en angst zullen elk excuus aanpakken om twijfel te zaaien over de noodzaak van een duurzame toekomst. Maar hun arglistige en negatieve gebazel kan worden aangepakt, want twijfel kan alleen maar voortleven in de schaduw. Laat het academische licht van de waarheid die schaduwen wegblazen. (...) Want scepsis kan slechts overwinnen als goede wetenschappers verzuimen om op te staan en te vechten."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten