Oranje nieuws – 6 juni 2012 | De Oranjes

woensdag 6 juni 2012

Oranje nieuws – 6 juni 2012

Koninklijke Marechaussee toont beveiligingswerkzaamheden Eikenhorst aan Kroonprins Willem-Alexander

Dat het met de beveiliging van zijn woonhuis wel pluis zit, kreeg Kroonprins Willem-Alexander vandaag met eigen ogen te zien door de Beveiliging van de Koninklijke Marechaussee.

De prins ging vanochtend eerst zelf op bezoek bij de brigade. Hij kreeg daar onder andere een presentatie te zien over de toekomstvisie van de Koninklijke Marechaussee. Vervolgens vertrok de prins samen met een gezelschap beveiliging naar Villa Eikenhorst.

Onderweg demonstreerden ze hun werkzaamheden. Zo werd de auto waar de prins in zat gecontroleerd en sprong er een persoon voor de auto die vervolgens zogenaamd werd aangehouden. Ook lieten de mannen zien hoe verhinderd wordt dat een onbevoegde persoon met zijn auto op het terrein kan komen.

In het wachtverblijf bij de Eikenhorst werd tot slot geluncht met de aanwezige leden van de Koninklijke Marechaussee. De prins bedankte de brigade hartelijk voor hun demonstraties maar vooral voor hun werk. Hij heeft er nog meer vertrouwen in gekregen dat hij samen met zijn gezin veilig woont.

Prinselijk gezin bij eindconcert ‘Kinderen maken Muziek’
Ruim een jaar geleden lanceerde Prinses Máxima ter gelegenheid van haar 40e verjaardag het Oranje Fonds programma ‘Kinderen maken muziek’ met als doel zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met muziek en ze een kans te bieden om een instrument te bespelen. Vandaag werd in de Heineken Music Hall in Amsterdam het eindconcert gegeven door zo’n 3000 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Nederland. Natuurlijk wilde Prinses Máxima naar dat eindconcert komen luisteren, samen met haar man en drie dochters.

Prinses Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane spelen in hun vrije tijd zelf ook muziek, maar hadden de viool en de piano thuis gelaten.. Als echte prinsesjes gedroegen ze zich keurig. Willem-Alexander en Máxima hoefden niet eens te vragen of ze wilden klappen, dat deden ze vanzelf toen een enorme kinder drum-band uit het zuiden van ’t land hen begroette. Het oorverdovende tromgeroffel leken ze juist wel leuk te vinden. Ook binnen in de hal werd er niet uit verveling gegeeuwd – zoals bij andere publieke optredens wel eens gebeurde. Amalia, Alexia en Ariane hingen zelfs over de rand van de tribune omdat ze zo gecharmeerd waren van wat hun leeftijdsgenootjes presteerden.

Foto's: © PPE, http://www.ppe-agency.com/
Muziek zit hun dan ook echt in de genen. Prinses Máxima vertelde in een recent interview met Preludium – een tijdschrift van het Concertgebouw - dat ze gitaar speelt, maar sinds ze niet meer in Argentinië woont, ze dat minder doet. “En ik zing heel veel, nog steeds. Met de kinderen, maar ook alleen of met vrienden. Ook luister ik veel naar muziek op mijn iPod.” Niet voor niets dus dat de prinses ook zeer onder de indruk was van dit kinderconcert.

Na afloop nam ze de microfoon om op het podium alle kinderen te bedanken en te vertellen dat het project met steun van het Oranje Fonds nog zeker 3 jaar kan doorgaan. Buiten de Heineken Music Hall kreeg Prinses Ariane –voor het oog van de camera’s – een knuffel van haar vader. Ariane is meestal het kleine boefje van het gezin, maar had zich voortreffelijk gedragen.Koningin Beatrix bezoekt nieuwe Zellingwijk in Gouderak

Foto: ouderkerk.nl
Maar liefst 27 jaar geleden beloofde Koningin Beatrix aan de gedupeerde bewoners van de oude Zellingwijk in Gouderak dat ze terug zou komen als de nieuwe wijk er zou staan. Toen waren er echter nog geen vermoedens dat het zó lang zou duren voor de nieuwe wijk er stond. Vandaag was het dan eindelijk zover en kwam de Koningin een kijkje nemen in de nieuwe Zellingwijk. 

In 1985 werd bekend dat de Zellingwijk in het dorpje Gouderak moest worden afgebroken omdat er giftig afval in de bodem zou zitten. Een aantal van de oud-bewoners van toen zijn inmiddels weer teruggekeerd in de wijk en konden vandaag met de Koningin over die moeilijke periode praten. Koningin Beatrix kende de mensen immers nog en was zelfs ontroerd door de persoonlijke gesprekken met een aantal van hen.

Gelukkig is het verleden nu echt voorbij en heerste er vooral een feestsfeer in de wijk, met name door de komst van de Koningin. Ze kreeg een rondleiding door de wijk en ontving het boek ‘Besmest Verleden, Schone Toekomst. Het verhaal van de Zellingwijk in Gouderak.’

Overig kort nieuws:

- Koningin Beatrix heeft vandaag op Paleis Noordeinde ter overhandiging van hun geloofsbrieven de ambassadeurs van Estland, Honduras en Polen ontvangen.

4 opmerkingen:

 1. Erg leuke foto's en erg leuk dat het hele gezin zelf kwam kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk dat we de prinsesjes weer zagen, ze zagen er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk dat Amalia, Alexia en Ariane er ook bij waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Vivian,
  Sorry dat ik zolang niet langs ben geweest op je prachtige website. Je hebt er de laatste weken weer veel tijd in gestoken en het ziet er goed uit allemaal! Wat een verrassing was dat, dat de prinsesjes weer eens mee mochten! Ze worden zo groot! Ariane vooral! Leuk verslag heb je er ook van gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen