Oranje nieuws – 25 & 26 juni 2012 | De Oranjes

dinsdag 26 juni 2012

Oranje nieuws – 25 & 26 juni 2012

Prins van Oranje en Prinses Máxima bij ‘TEDxBinnenhof’ bijeenkomst

Prins en Prinses doen een dutje..
Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren gisteren in de Ridderzaal om daar een deel van de ‘TEDxBinnenhof Catwalk for Innovation’ mee te beleven.

 TED staat voor Technology, Entertainment & Design- een internationaal non-profit platform waar ondernemers en onderzoekers uit de drie sectoren nieuwe ideeën lieten zien voor het oplossen van maatschappelijke problemen.

Gedurende de middag presenteerden zo’n 10 personen zich op de catwalk over hun innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen op terreinen zoals energie, water, landbouw en voeding. De presentaties op de catwalk varieerden van mensen in carnavalsoutfits tot serieuze sprekers en mannen die niet meer dan een onderbroek droegen. De prinses beet van verbazing af en toe op haar nagels.. Gelukkig duurde de bijeenkomst niet erg lang, zodat er voor de prins en prinses nog gelegenheid was om de laatste cadeautjes voor Alexia te kopen..

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/  

Prinses Alexia 7 jaar

Prinses Alexia viert vandaag haar 7e verjaardag, wat ze muzikaal zal vieren in Villa Eikenhorst.

Een paar weken geleden was het prinsesje nog met haar ouders, zus Amalia en zusje Ariane bij het eindconcert van Kinderen Maken Muziek in de Amsterdamse Heineken Music Hall. In haar vrije tijd houdt de prinses – behalve judo, hockey, trampolinespringen , tennis en ballet– namelijk van piano spelen. Amalia geeft liever de voorkeur aan de viool, terwijl Ariaantje ook piano speelt. Ook zingen de meisjes graag, dus zal het een muzikaal feestje worden als ze vanmiddag uit school komen.

Prinses Alexia kan haar verjaardag in alle rust vieren. Dat was toen haar oma 10 jaar werd wel anders. Een filmploeg stond al vroeg op de stoep bij Paleis Soestdijk om vervolgens te filmen hoe uitgebreid haar verjaardag op school gevierd werd. De leerlingen en de leraren vormden zelfs een erehaag om de jarige prinses te verwelkomen. Nu is er van die ‘regeling’ geen sprake meer. Het prinsesje viert haar verjaardag op dezelfde manier als haar klasgenootjes, met een ‘lang zal ze leven’ en wat traktaties..

Toch weet Alexia wel dat zij en haar zusjes ‘anders’ zijn dan anderen. Niet ieder kind begint zijn/haar schoolvakantie met een fotosessie, want – zoals vorige week al vermeld – zal het gezin op zaterdag 7 juli weer trouw poseren voor een delegatie fotografen. Dit keer weer gewoon in Nederland..

Foto: ©  Z.K.H. De Prins van Oranje

Kroonprins Willem-Alexander heropent ‘Vesting van Hellevoetsluis’

Kroonprins Willem-Alexander heropende vanmiddag de gerestaureerde ‘Vesting van Hellevoetsluis’

Zo'n twee jaar geleden is gestart met de restauratie van het complex van wallen en bouwwerken die tussen 1695 en 1710 werden aangelegd ter bescherming van de toenmalige marinehaven Hellevoetsluis. In de eeuwen daarna werden de werken verder uitgebouwd. Naast verdedigingswerk, bood de vesting eind 1800 huisvesting aan ruim 4000 havenmedewerkers en speelde het een rol tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.  De gerestaureerde vesting biedt naast bescherming tegen water, ook een vrij toegankelijk wandelgebied. Na de opening kreeg de prins nog een rondleiding over het terrein.

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/
 
 

10 opmerkingen:

 1. Van harte prinses Alexia en maak er maar een leuke en vrolijke dag van

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeffrey, zoon van Anja26 juni 2012 om 07:17

  Ook ik wil prinses Alexia feliciteren met haar verjaardag en ik vind die foto dat prinses Maxima bijt op haar nagel erg leuk
  Groetjes Jeffrey

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd!
  Ik ben benieuwd naar de foto's !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd Alexia! Ben benieuwd naar de fotosessie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb het idee dat ze ogen dicht moesten doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vraagje: Zou iedereen - desnoods verzonnen - voortaan een naam willen vermelden en niet meer als anoniem willen reageren? Dat kan namelijk iedereen zijn, en voor t geval mensen op elkaar willen reageren is het handiger die persoon met een naam aan te kunnen spreken.

  Ik kom hier nog op terug in de eerst volgende RFV brief.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik kijk uit naar de volgende fotosessie! Ben benieuwd welke kleding ze dit jaar aanhebben..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bijeenkomst duurde 3 uur maandag, dus niet lang klopt niet, ook deden de prins en prinses geen dutje, maar hoorde dit bij het programma!

  Ben benieuwd naar fotosessie!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk nieuws, 7 juli is het al bijna, ik ben zo benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen