Oranje nieuws 22 september 2010 | De Oranjes

donderdag 23 september 2010

Oranje nieuws 22 september 2010

Prins Maurits bezoekt vakbeurs ‘Ecomobiel 2010’


Prins Maurits was gisteren op de vakbeurs ‘Ecomobiel 2010’ in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam, dit in zijn functie als voorzitter van het Formule E aanjaagteam.


Zijn voorzitterschap moet er toe leiden dat de belangstelling voor duurzame mobiliteit toeneemt. Ook op Sail Amsterdam liet Prins Maurits zich om die reden zien.Foto's : © Sharon Geurts
Overname verboden


Willem-Alexander & Máxima spreken op VN-bijeenkomsten in New York


Maxima new york Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren vandaag samen met minister-president Balkenende in New York aanwezig bij de Algemene vergadering van de Verenigde Naties.


Willem-Alexander was o.a bij de United Nations Secretary-Generals Advisory Board on Water and Sanitation en hield daar een toespraak: KLIK HIER
Tijdens de waterconferentie heeft de prins ook nog een hoop gesprekken gevoerd met hoogwaardigheidsbekleders. Later vandaag was Prinses Máxima – in het gezelschap van haar man- aanwezig bij de VN-top over Millennium Ontwikkelingsdoelen in haar rol als VN-adviseur voor ‘Inclusive Finance for development’. Ze hield een toespraak voorafgaand aan de bijeenkomst en nam deel aan een paneldiscussie. De toespraak is hier terug te lezen. Hoewel de prins na deze activiteiten alweer op het vliegtuig kon stappen, is de verdere week van Minister-president Balkenende nog t/m zaterdag in New York gevuld. En ook Prinses Máxima's programma is nog niet klaar..


Fotoserie (PPE)

Gezinnen Floris en Margarita verhuizen naar Landgoed de Horsten
Magali eliane spelen3 …Eindelijk een grote tuin voor de kinderen 


Op Landgoed de Horsten in Wassenaar waar Kroonprins Willem-Alexander met zijn gezin in villa Eikenhorst woont, komen nog meer Koninklijke bewoners. De gezinnen van Prins Floris en van Prinses Margarita zullen  ook op het landgoed gaan wonen..


Het landgoed de Horsten is behoorlijk groot, dus echt buren zullen de Koninklijke gezinnen niet worden. Margarita, Tjalling en Julia gaan aan de Wassenaarse kant wonen, en Floris, Aimée, Magali en Eliane meer aan de kant van Voorschoten. De huizen die de gezinnen gekocht hebben zijn –vooral aan de binnenkant- in verwaarloosde staat, dus zal er nog veel gemoderniseerd moeten worden.. Een ding is zeker: Magali, Eliane en Julia kunnen eindelijk buiten spelen in een grote tuin!(Foto's, Magali: RVD, Eliane: Mirjam - prinsesanita.web-log.nl )
Foto van de huizen (Peter Smulders en PPE)
Koningin Beatrix reikt Eremedaille voor wetenschap en kunst uit


Koningin Beatrix heeft vandaag op Paleis Huis ten Bosch de eremedaille voor kunst en wetenschap in de huisorde van Oranje uitgereikt aan de heer F.Brüggen, omdat hij een grote rol gespeeld heet bij de ontwikkeling van de blokfluitmuziek. En dat verdient op een duur wel eens een medaille..


Foto (ANP)

11 opmerkingen:

 1. Leuke log weer! Grappig om te zien hoe enthousiast Maxima over haar werk praat... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi logje. Leuk dat Floris en Margarita met hun gezinnen op landgoed de Horsten gaan wonen, moet nog veel aan de huizen gebeuren. Hopelijk krijgen we de twee gezinnetjes meer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk logje :)
  mss zien we ze dan iets vaker

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prinses Máxima zag er echt geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat er nog 2 koninklijke gezinnen op landgoed de Horsten komen wonen...!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke foto van Máxima ;). Ze zag er trouwens heel erg mooi uit!
  Ook erg leuk dat Floris en Aimee en Margarita en Tjalling op de Horsten komen wonen, :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk dat Floris en Margarita met hun gezinnen ook op de Horsten gaan wonen! Leuk gedaan, die foto :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, die foto met Magali en Eliane is echt té gek, echt grappig gedaan! Ontzettend leuk dat zij én Julia vlak bij de prinsesjes komen te wonen! Wie weet komt er een keer een fotosessie met alledrie de gezinnen (Of hoop ik nu te veel?) Leuk om prins Maurits weer te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een fantastische foto met Magali en Eliane, echt geniaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat de prinsesjes meer buren hebben en dus meer speelkameraden

  BeantwoordenVerwijderen