Oranje nieuws 6 & 7 september 2010 | De Oranjes

woensdag 8 september 2010

Oranje nieuws 6 & 7 september 2010

Greenwich Prinses Máxima spreekt op conferentie over microfinanciering in Londen


VN-adviseur Prinses Máxima was gisteren in Londen om daar aanwezig te zijn bij de internationale conferentie ‘Global Parnerships in Microfinance’ op de universiteit van Greenwich.


Behalve haar aanwezigheid verzorgde ze ook de openingsspeech van de conferentie waarin ze benadrukte dat de samenwerking tussen telefoonbedrijven en banken ertoe leiden dat kleine en middelgrote ondernemingen in arme landen gebruik kunnen maken van mobiele financiële diensten, ook sprak ze over het verhogen van de levensstandaard voor lage inkomensgroepen door het aanbieden van financiële diensten in combinatie met programma’s op het gebied van onderwijs, huisvesting, water & sanitatie (W-A’s onderwerp) en gezondheid.


Toespraak(Foto: Universiteit van Greenwich)
Kroonprins Willem-Alexander bij 15e jaarvergadering in Ridderzaal


Kroonprins Willem-Alexander was maandagavond in de Ridderzaal bij de opening van de 15e jaarvergadering van de Internationaal Association of Prosecuters – afgekort als IAP.

Het thema van het congres was ‘Crossing Borders’ Het bijzondere aan dit congres is dat het de eerste keer was dat het in Nederland plaatsvond.. en dan ook nog eens in de Ridderzaal in Den haag, qua afstand kon de prins het niet beter treffen.


Koningin Beatrix opent gerenoveerde politieacademie


Koningin Beatrix heeft maandagmiddag met een enorme grote sleutel – symbolisch- de gerenoveerde Concernlocatie van de Politieacademie in Apeldoorn geopend.


Ook de aankomst zag er bijzonder officieel uit met zelfs een inspectie van de erewacht door de Koningin, maar het gebouw vormt dan ook het hart van het politieonderwijs in Apeldoorn. Op de locatie vindt werving en selectie van politiemedewerkers plaats, er wordt onderwijs gegeven en onderzoek gedaan – de Koningin kreeg een kleine demonstratie te zien.


Fotoserie (PPE)

Kroonprins maakt met leerlingen lawaai in Amsterdams beursgebouw


Normaal gesproken is het erg saai in het Amsterdamse beursgebouw, maar vandaag was er een hoop lawaai te horen. Prins Willem-Alexander opende de werkdag in het gebouw door op een gong te slaan, terwijl tientallen basisschoolleerlingen hem luid trommelend ondersteunden.


De jaarlijkse ‘Beurstrommeldag’ – die bij globaal lezen eerst doet denken aan een rommelmarkt – is eigenlijk een eeuwenoude traditie die pas sinds enkele jaren opnieuw ingevoerd is. Tijdens deze dag wordt herdacht dat tijdens de Tachtigjarige Oorlog een weesjongen wist te voorkomen dat het Amsterdamse beursgebouw vernietigd werd door de Spanjaarden. Als dank mochten weeskinderen een dag per jaar in het beursgebouw trommelen, tegenwoordig is de plaats van de weeskinderen vervangen door basisschoolleerlingen…en vandaag..de prins!


Ook hield de prins een toespraak - Fotoserie (PPE)  

Koningin vlaai Drukte op Paleis Noordeinde
…hóe lang duurt het nog?


Koningin Beatrix ontvangt de een na de andere fractievoorzitter op Paleis Noordeinde.., Dit gaat week na week maar door.. en nog altijd is er geen kabinet.


Maandag ontving de Koningin Mark Rutte van de VVD, Job Cohen van de PvdA, Geert Wilders van de PVV (die zelfs een vlaai met slagroom ter ere van zijn verjaardag meenam naar de Koningin) ,en Maxime Verhagen van het CDA. Na een nachtje slapen gingen de ontvangsten gewoon verder..dinsdag ontving de Koningin Emile Roemer van de SP, Femke Halsema, Alexander Pechtold, wederom Mark Rutte en uiteindelijk Tjeenk Willink – een van de vaste adviseurs van de Koningin – die nu de opdracht van haar heeft gehad om zo snel mogelijk te informeren over de situatie in de kabinetsformatie en welke stappen er genomen moeten worden.. Misschien is de Koningin – net als een hoop mensen in Nederland- dat gezeur en gedoe met het kabinet stiekem wel ontzettend zat..

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt TNO


Kroonprins Willem-Alexander was vanmiddag in Den Haag en Ypenburg om daar de onderzoekslocaties van TNO te bezoeken.


Hij liet zich informeren over veiligheid en bescherming tegen de effecten van explosies en hij was aanwezig bij een demonstratie van de gevolgen van een ontploffende bermbom. TNO richt zich op Defensie in de volle breedte van haar activiteiten. Op het gebied van veiligheid ligt het accent op de bestrijding van criminaliteit, calamiteiten en terrorisme. Daarnaast werkt TNO Defensie en Veiligheid voor de luchtvaart en de maritieme sector.

7 opmerkingen:

 1. Prinses Máxima zag er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prinses Maxima en koningin Beatrix zagen er weer mooi uit. Koningin Beatrix heeft het echt druk gehad de afgelopen dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De koningin heeft het maar druk met het nieuwe kabinet! Lijkt me niet echt leuk om te doen... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je dat weer leuk gedaan met die vlaai in haar hand van Geert Wilders. En inderdaad, het duurt allemaal veel t elang met het vormen van een kabinet. Laten ze daar in Den Haag maar eens luisteren naar de kiesers oftewel het volk. Het CDA de grootste verliezer en toch mee doen met het vormen van een kabinet. Hopende valt het kabinet als het er al komt en komen er opnieuw verkiezingen en dan maar hopen dat het goed gaat en dat ze daawerkelijk gaan luisteren naar wat het volk wil.
  En zowel de prins als de prinses hadden een mooie toespraak. Maxima zag er fantastisch uit verzorgd uit; inclusief haar kapsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zaterdag 20 november trouwt prins Carlos de Bourbon-Parma met prinses Annemarie in Brussel. Dit nieuws stond vanochtend in de telegraaf en er stond bij dat dit gisterenavond (8 september) bekend is gemaakt door de familie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat het nu eindelijk eens gaat lukken met het kabinet, dan mag Geert Wilders het hele land wel op vlaai trakteren! Grappig dat Willem-Alexander voor een keertje 'lawaai' mocht maken in zo'n saai gebouw!

  BeantwoordenVerwijderen