Oranje nieuws –2 & 3 september 2010 | De Oranjes

zaterdag 4 september 2010

Oranje nieuws –2 & 3 september 2010

Willem-Alexander bezoekt ‘BSB’ van de Koninklijke Marechaussee


Kroonprins Willem-Alexander bracht gisteren een bezoek aan de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB) van de Koninklijke Marechaussee.


Deze speciale ‘eenheid’ van de Marechaussee heeft verschillende taken, het is een arrestatieteam maar beschermt ook belangrijke personen die in levensgevaar zijn. Daarnaast worden ze ook ingezet om criminelen onopvallend te observeren en voor observatie bij grote, risicovolle evenementen (veelal betreffende het Koninklijk Huis) De Koninklijke Marechaussee is dus erg verbonden met het Koninklijk Huis en met de Prins van Oranje, dus vandaar dat hij nu een keer de BSB bezocht. De prins kreeg onder andere een demonstratie te zien van het arrestatieteam, waarna er gesproken werd met het personeel over o.a. geweldsbeheersing. Vervolgens werd er weer een demonstratie opgevoerd en bracht Willem-Alexander nog een bezoek aan de afdeling Techniek waar hij uitleg kreeg over de nieuwste observatietechnieken. Na de afdeling Techniek uitgebreid bekeken te hebben werd het lunchtijd.. en de prins at gezellig een hapje mee.


Prinses Margriet bij symposium ‘Jongeren en Diabetes’


Prinses Margriet was vandaag in het nieuwe hoofdkantoorgebouw van Mediq aanwezig bij het symposium ‘Jongeren en Diabetes’ – het symposium was georganiseerd ter gelegenheid van de officiële opening van het nieuwe gebouw.


Bij het nieuwe gebouw van het bedrijf wat meer dan een half miljoen diabetespatiënten in 5 landen helpt, is gebruik gemaakt van milieuvriendelijke materialen en een of ander energiebesparend systeem – zogenaamde ‘aquifers’ pompen in de zomer water uit de bodem om de lucht in het gebouw af te koelen waardoor het water wat op de bodem terecht is gekomen warm wordt en in de winter wordt opgeslagen om het gebouw op te warmen (heel wat ingewikkelder dus dan gewoon even de verwarming aanzetten) Margriet vind de manier waarop ’t gebouw in elkaar gepuzzeld is waarschijnlijk ook verre van interessant, ze praatte liever nog wat na met enkele sprekers van het symposium.


Fotoserie (PPE)Foto: MediQ


Koningin opent nieuwe woonvoorzieningen Stichting Epilepsie Instellingen


Koningin Beatrix heeft vanmiddag 9 nieuwe woonvoorzieningen van de Stichting Epilepsie Instellingen Nederland op de Cruquiushoeve in Cruquius (je woonplaats zal maar zo’n naam hebben) geopend.


De Koningin hoefde voor de opening traditioneel alleen maar op een knop te drukken – de woonhuizen stonden er immers al. Zo’n 240 mensen met een epileptische aandoening kunnen gebruik maken van zo’n woonhuis. Na een rondleiding over het terrein waarbij de Koningin o.a. een paard aaide, vertrok ze na ruim een uur weer richting Huis ten Bosch..


Fotoserie (PPE)

Koningin bij concert Philharmonic Festival
…muziek in het teken van het bombardement en de wederopbouw


Koningin Beatrix was vanavond in Rotterdam aanwezig bij het openingsconcert van het 15e Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival wat dit jaar in het teken stond van de herdenking van het bombardement van Rotterdam ( 70 jaar geleden) en de wederopbouw.


Om dat in muziek uit te beelden is behoorlijk moeilijk maar lukt het Rotterdams Philhamonisch Orkest onder leiding van Valery Gergiev wél. De Koningin was zo onder de indruk dat ze na het concert nog uitgebreid met Valery Gergiev bleef praten.


Foto’s: Bij aankomst krijgt de Koningin meteen een boekje.. - Praten, praten, praten.. - Gergiev durft de Koningin niet meer aan te kijken   Jarige: Julia ten Cate viert vandaag haar 2e verjaardag!5 opmerkingen:

 1. Wat ziet Margriet er prachtig uit!
  En is Julia al weer twee..
  gaat echt snel ;)
  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet zag er echt heel erg mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. margriet ziet er leuk uit, de koningin vind ik wat minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto van prinses Margriet, ze droeg ook een fantastische outfit. Prinses Margriet is natuurlijk erg betrokken bij het Rode Kruis, en ze vind het vast ook erg interessant om meer over diabetes te weten te komen. Julia is zo'n lief meisje, ben benieuwd of we haar nog een keertje zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hulde aan onze Vorstin, die ook weleens een "oud" pakje draagt, wat haar overigens prachtig staat

  BeantwoordenVerwijderen