Oranje nieuws - 10 & 11 september 2010 | De Oranjes

zaterdag 11 september 2010

Oranje nieuws - 10 & 11 september 2010

Prins Pieter-Christiaan overhandigt: ‘Soldaat van Oranje’ boek


Prins Pieter-Christiaan overhandigde gisteren in Leiden de nieuwe uitgave van Erik Hazelhoff Roelfzema aan Matteo van der Grijn (acteur voor de musical die op komst is ‘Soldaat van Oranje’)


De banden tussen Erik Hazelhoff Roelfzema en de prins waren ook hecht..zo was hij een getuige bij zijn huwelijk met Anita en is zoontje Pieter jr. naar hem vernoemd. “Ik kon altijd bij hem terecht voor steun en advies”aldus Pieter-Christiaan.


Pieter-Christiaan, het boek en Matteo (royalblog)


Koningin ontvangt delegatieleiders ‘Slot-Ronde Tafel Conferentie’


Koningin Beatrix ontving vrijdagmiddag op haar woonpaleis Huis Ten Bosch de delegatieleiders van de ‘Slot-Ronde Tafel Conferentie’ wat donderdag plaatsvond ter afronding van het staatkundige hervormingsproces binnen het Koninkrijk der Nederland.


Curaçao en Sint Maarten worden nieuwe landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden Nederlandse gemeenten. Op 10 oktober vind er op Curacao een Statenvergadering plaats waarna de veranderingen van kracht gaan – Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima zullen daarbij aanwezig zijn.


Foto (ANP)


Kroonprins Willem-Alexander opent expositie in Laurenskerk


Kroonprins Willem-Alexander opende vrijdagmiddag in de Grote of St. Laurenskerk in Rotterdam de expositie ‘De Laurenskerk, een monument vol verhalen’.


Deze vaste multimediale tentoonstelling laat de geschiedenis van de kerk en haar plaats in Rotterdam zien. Tijdens de opening nam de prins het eerste exemplaar van een audioboek in ontvangst, getooid met een walkman op z’n hoofd luisterde hij er vervolgens naar.. ook stak hij met een aantal kinderen kaarsjes aan en bekeek uitgebreid de expositie waar de thema’s liefde, geloof, bezinning, vrede en verzoening in verwerkt zijn.


Fotoserie (ANP)


Foto's: © Abel Fris
Overname verboden
Koninklijk gezin bij 50e fruitcorso in Tiel
…prinsesjes steeds vaker in de publiciteit!


Zoals al een beetje in de verwachting lag – hoewel het niet bevestigd werd - waren vandaag behalve Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima, ook hun 3 dochters aanwezig in Tiel om daar het 50e fruitcorso te bezoeken.


De prinsesjes lijken met dit officiële bezoek erbij steeds vaker in de publiciteit te komen. Vorige week kwamen Prinses Amalia en Prinses Ariane mee met oma Beatrix om Breda Hippique te bezoeken, en twee weken daarvoor zagen we de prinsesjes op Sail in Amsterdam. Op de tribune waar het Koninklijk gezelschap plaats zou nemen, werden drie kleine stoeltjes vooraan gezet voor de drie prinsesjes – zo hadden ze goed zicht op de optocht. Diverse corsowagens versierd met fruit en groenten trok voorbij, maar regelmatig sloeg de verveling toch toe en geeuwde Amalia, kroop Alexia bij haar moeder op schoot, en liet Ariane haar mooie blauwe jurk trots zien aan mensen die elders op de tribune zaten. Tussendoor gaven verschillende deelnemers van het fruitcorso fruit cadeau aan Willem-Alexander en Máxima, en als echte prinsessen aten Amalia, Alexia en Ariane een appel. Het was overigens niet de eerste keer dat dit evenement Koninklijk bezoek kreeg, in 2000 bezocht Koningin Beatrix het 40-jarig jubileum van het fruitfestijn.


Fotoserie (PPE)Foto's: © Els Jacobi
Overname verboden


Pieter van Vollenhoven bezoekt Open Monumentendag in Hoorn


Prof.mr. Pieter van Vollenhoven was vandaag in Hoorn om daar de Open Monumentendag te bezoeken.


Pieter bezocht o.a. de binnenstad van Hoorn – hij is voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds. Het Restauratiefonds helpt eigenaren van monumenten bij het restaureren en onderhouden van hun pand met voorlichting en financieringen. In Hoorn zijn diverse historische panden mede met behulp van financiële producten van het Restauratiefonds gerestaureerd.

7 opmerkingen:

 1. Echt leuk dat de prinsesjes meemochten vandaag! Hopelijk gebeurt dat nog vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat Pieter-Christiaan weer eens een activiteit had!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig leuk dat de prinsesjes erbij waren en zeker ook nadat we ze pas hadden gezien met hun oma Koningin Beatrix in Breda. Toen waren alleen Amalia en arinae erbij, maar nu alle drie. GTeweldig leuk en ook mooie foto's van het gezin in tiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal super dat de prinsesjes mee mochten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh..had niet verwacht dat er minder reacties op deze log zouden komen dan op 't bedankkaartje van Pieter ! (i.v.m. prinsesjes had ik het tegenovergestelde verwacht hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foto's met de prinsesjes zijn echt géweldig! Zo onwijs schattig, en ze hadden zulke lieve jurkjes aan! Deze foto's zijn echt prachtig! Wat gaaf dat je ze mocht gebruiken! En Ariaantje liep weer met een boeketje, dat had ik nog niet gezien! Mooie foto's ook van Willem-Alexander in Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg leuk dat onze prinsesjes mee waren naar dit evenement.

  BeantwoordenVerwijderen