Oranje nieuws - 30 & 31 augustus 2010 | De Oranjes

woensdag 1 september 2010

Oranje nieuws - 30 & 31 augustus 2010

Willem-Alexander huldigt Nederlands Jeugd Olympisch Team


Kroonprins Willem-Alexander was gisteren aanwezig op de feestelijke bijeenkomst in Papendal om deelnemers van het Nederlands Jeugd Olympisch team te huldigen die meegedaan hebben aan de Jeugd Olympische Spelen in Singapore.


Bij de ontvangst van de sporters en de huldiging van de medaillewinnaars wordt de studie 'Nederland in de Top 10' aan het bestuur van NOC*NSF aangeboden. De prins was op vrijdag 13 augustus ook bij de opening van de Olympische Spelen in Singapore hij ontmoette toen ook al enkele sporters.


(PPE) Fotoserie


Kroonprins op ‘Oranjefonds pad’ in Arnhem en Zutphen


Vanochtend bracht Prins Willem-Alexander een onaangekondigd bezoek aan het kunstproject ‘Zon op Zuid’ van de Stichting ‘Beleven’ in Arnhem


(In Arnhem sprak de prins met kunstenaars en buurtbewoners over het belang van kunst in de wijk.) , daarna zette hij voet op de leer- en ervaringsplek ‘Het Dagelijks Bestaan’ (Deze leer- en ervaringsplek richt zich vooral op jongeren die vroegtijdig het onderwijs hebben verlaten. ) in Zutphen – dit allemaal op uitnodiging van het Oranjefonds, waar hij samen met Prinses Máxima het beschermpaar van is.


Koningin opent gerestaureerd Flora gebouw


Flora trix Koningin Beatrix heeft vanmiddag in Boskoop – in toepasselijke bloemenjurk – het Flora gebouw geopend. Het gebouw is een tijd lang gerestaureerd en gaat vanaf heden door het leven als theater,casino, grandcafe en eetzaal in een..


De naam ‘Flora gebouw’ komt omdat het gebouw in de geschiedenis altijd als bloemententoonstellinggebouw gebruikt werd, na de oorlog werd er zelfs een paardenhospitaal ingericht…pas in 1999 werd het gebouw eindelijk weer eens opgeknapt. Alleen de naam doet nog aan bloemen herinneren. (Hoewel er in de tuin wel een mooi park met hier en daar bloemen aangelegd is )


(PPE) fotoserie


Máxima wordt erevoorzitter van ‘Centiq, Wijzer in geldzaken’
…Weer een nieuwe functie voor de prinses!


Prinses Máxima heeft weer een nieuwe functie! Vanaf morgen – 1 september- is ze officieel erevoorzitter van het platform ‘Centiq, Wijzer in geldzaken.’


In deze nieuwe functie zal ze o.a. aandacht vragen voor het belang van financiële educatie voor jongeren en het verstandig omgaan met geld. Vorig jaar was ze bijvoorbeeld als eens bij een chat via hyves met jongeren over dit onderwerp aanwezig. Omdat ze nu erevoorzitter is, zal ze dit soort dingen uitbreiden. Daarnaast zal ze vele gesprekken voeren met belanghebbenden over de manier waarop financiële zelfredzaamheid kan worden vergroot.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke activiteiten, en superleuk dat Máxima nog een functie heeft gekregen! Leuke foto's van de koningin in Boskoop, ik was er zelf ook bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem-Alexander had het druk! Leuk dat Máxima een nieuwe functie heeft voor Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk dat maxima een nieuwe functie heeft, beatrix zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi nieuwsoverzichtje weer! Krijgt Maxima het nog drukker met deze nieuwe functie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooral Willem-Alexander heeft het echt druk. leuke foto's, Koningin beatrix zag er niet echt mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen