Oranje nieuws – 15 & 16 september 2010 | De Oranjes

vrijdag 17 september 2010

Oranje nieuws – 15 & 16 september 2010

Prinses Máxima bezoekt ‘Coach projecten’ op ROC Amersfoort


Prinses Máxima heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het ROC in Amersfoort om daar de projecten ‘Coach&Cootje’, ‘Coach&Co PRO’ en ‘Coach&CO’ bij te wonen.


Wat precies het verschil is tussen de drie projecten is niet bekend maar ze gaan allemaal over vroegtijdig schooluitval (hoe dat te voorkomen is) en de zelfredzaamheid te vergroten. In diverse gesprekken sprak Máxima met betrokkenen van de projecten, mensen van het Oranjefonds, leerlingen en coaches.


Fotoserie (PPE)

Koningin Beatrix bezoekt gewonde militairen


Koningin Beatrix heeft woensdag de militairen bezocht die gewond zijn geraakt bij de missie in Afghanistan. (Prins Willem-Alexander bezocht dit centrum op 3 maart 2009 ook ) 


In het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn revalideren zowel militairen als burgers..met de militairen praatte de Koningin over hun traject, het herstel en hun toekomstplannen, ook ontmoette ze de medewerkers en sprak ze – aan een tafel vol zaagsel - met specialisten over orthopedische instrumentenmakerij.Foto's: Defensie
Kroonprins Willem-Alexander bij Erfgoed van de Oorlog conferentie


Kroonprins Willem-Alexander was vanmiddag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam aanwezig bij de conferentie van het programma Erfgoed van de Oorlog van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


De prins kreeg bij deze conferentie tevens de catalogus ‘Erfgoed van de Oorlog’ mee naar huis. Tijdens de conferentie stonden de resultaten van het programma en oorlogserfgoed in de toekomst centraal.


Fotoserie (PPE)


Constantijn,Maurits & Marilène bij tentoonstelling 'Kunst voor de Camera'


Prins Constantijn was vanavond bij de opening van de tentoonstelling ‘Kunst voor de Camera’ van fotograaf Vincent Mentzel in de Galerie Borzo in Amsterdam, ook hield de prins een toespraak.


De in Amsterdam wonende Prins Maurits en Marilène waren er ook bij. Het betreft dan ook een bijzondere collectie foto’s die in de laatste decennia door de fotojournalist zijn vastgelegd. Prins Constantijn kreeg na zijn toespraak een foto waarop zijn ouders stonden tijdens een reis in Mongolië, die vast al een plekje aan de muur in huize Brussel gekregen heeft.
1 opmerking: