Oranje nieuws - 27 & 28 september 2010 | De Oranjes

woensdag 29 september 2010

Oranje nieuws - 27 & 28 september 2010

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima reiken Groeidiploma’s uit

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima waren maandagmiddag bij de slotbijeenkomst van het Oranje Fonds Groeiprogramma in Utrecht.

14 deelnemers van het Groeiprogramma ontvingen hun ‘groeidiploma’ van Willem-Alexander en Máxima. Het diploma werd uitgereikt aan mensen van projecten die met behulp van een coach uit het bedrijfsleven en steun van experts op het gebied van strategie, organisatie, financieel management, transparantie en communicatie hun organisaties hebben versterkt en hun groeiambities hebben ‘vertaald’ in een ondernemingsplan.


Fotoserie (PPE)


Prinses Irene adopteert een bijenvolk
Bijenvolk irene …maar ze gaan niet mee naar huis..

Maandagmiddag heeft Prinses Irene in Wijk bij Duurstede het startschot gegeven voor een actie waarbij Nederlanders een bijenvolk kunnen adopteren..

Ook Irene heeft zo’n bijenvolk geadopteerd, die overigens na adoptie niet met haar naar huis zijn gegaan.. Ze verblijven elders, op een bijenhouderij. Als ruil voor de adoptie kreeg Prinses Irene enkele potjes honing en een adoptiecertificaat. Het bijenvolk is voor Irene en voor andere mensen die een bijenfamilie gaan adopteren altijd te bezoeken onder begeleiding van een imker..Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezoeken NOS en RTL

Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima hebben vanochtend een werkbezoek gebracht aan de nieuwsredacties van NOS en RTL nieuws, ze kregen er een rondleiding over de redactievloer..

Tijdens die rondleiding werd het stel geïnformeerd over de dagelijkse afwegingen die worden gemaakt op een nieuwsredactie en op welke manier jongere doelgroepen te wekken zijn om ook interesse in het nieuws te krijgen. Ook bezochten ze de studio’s waar de nieuwsuitzendingen in gepresenteerd worden, jammer dat ze voor 1 keer niet even zelf in de presentator rol kropen.. Het bezoek aan de NOS:
http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-812932

Kroonprins Willem-Alexander opent waterfabriek in Emmen

In Emmen opende Willem-Alexander vanmiddag de puurwaterfabriek van ‘NieuWater BV’

NieuWater BV is een samenwerkingsverband van Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) en waterschap Velt en Vecht. De fabriek maakt afvalwater geschikt voor hergebruik als extreem schoon ultrapuur water. De combinatie van technieken, de bronkeuze, minimaal gebruik van chemicaliën en de omvang van de productie maken de puurwaterfabriek uniek in de wereld.

 Foto's (ANP)
Koningin Beatrix op bezoek in nieuw VUmc Alzheimercentrum

Koningin vumc Koningin Beatrix was vandaag bij de opening van het nieuwe VUmc Alzheimercentrum en ze kreeg tevens een uitgebreide rondleiding door het nieuwe centrum waar zorg, onderzoek en behandeling van patiënten met dementie samen gebundeld is.

Verschillende witte ruimtes, met veel licht en weinig meubels moeten ertoe leiden dat patiënten zich in zulke ruimtes thuis kunnen voelen. Beatrix was vooral onder de indruk van de ‘lounge’ van het centrum waar ze haar ogen uitkeek maar geen raam kon vinden. De zaal is een soort grote kies waar felle tl-balken het zicht bijna doen verblinden, en voorzien van een tafel in het midden met een bosje bloemen.. In de ‘gaten’ van de kies zijn ook nog oranje/rode ‘tandvlees’ banken ondergebracht, maar ook hier ontbreekt geen tl-balk. Eenmaal weer buiten leek de Koningin even te moeten knipperen met haar ogen, want het kunstmatige licht heeft ze hopelijk nooit nodig..

Prinses Máxima bezoekt nieuwe vestiging MaDi

Prinses Máxima was vanmiddag aanwezig bij de opening van de nieuwe vestiging van ‘MaDi’ - een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening van Amsterdam/Zuidoost/Diemen.

Omdat de opening in het teken van “Mijn Geld, Nu en Later” stond, kon de prinses natuurlijk onmogelijk ontbreken. Tijdens de opening nam Máxima het eerste exemplaar van het onderzoeksrapport in ontvangst. Direct na de opening – Máxima had het nog steeds niet koud gekregen in haar jurkje zonder mouwen – sprak ze met een collectie leerlingen van 11 verschillende Amsterdamse scholen die hebben deelgenomen aan het project.ANP foto's: Máxima arriveert - In gesprek met leerlingen - Een typische Máxima blik  

5 opmerkingen:

 1. Leuk filmpje heb je weten te vinden! Mooie outfit van Maxima! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Máxima zag er beide keren heel mooi uit! Alleen een mouwloos jurkje en lange laarzen vind ik iets minder..
  Trouwenws, heel leuk filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vindt dat Maxima er wat minder uit zag (niet echt mooi)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vrolijke foto van bij het Oranje-Fonds! Bijzondere outfit droeg Máxima bij het bezoek aan NOS, een beetje een allegaartje- maar ik vind het best leuk! Wel fijn dat ze wat activiteiten samen hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prinses Maxima zag er leuk uit , alleen vind ik het jurkje tijdens het bezoek aan MaDi leuker zoals ze dat tijdens haar bezoek aan de NOS droeg. Leuk dat we prinses Irene weer zien.

  BeantwoordenVerwijderen