Oranje nieuws 29 & 30 september 2010 | De Oranjes

donderdag 30 september 2010

Oranje nieuws 29 & 30 september 2010

Willem-Alexander spreekt tijdens ‘Deltas in Times of Climate Change’


Kroonprins Willem-Alexander hield gisteren in Rotterdam een toespraak aan het begin van de opening van de conferentie ‘Deltas in Times of Climate Change’ die nog t/m 1 oktober duurt.


Tijdens de internationale conferentie komen wetenschappers, bestuurders, beleidsmakers en het bedrijfsleven vanuit de hele wereld samen om kennis te delen en zich gezamenlijk voor te bereiden op de klimaatverandering.


Toespraak – Foto: Willem-Alexander in het groot en in het klein (ANP)


Prinses Máxima op bijeenkomst microfinanciering


Prinses Máxima was gisteren aanwezig bij de landelijke bijeenkomst over microfinanciering in Utrecht.


Ze sprak daar met ondernemers over hun ervaringen met microfinanciering in Nederland. Prinses Máxima is lid van de Raad voor Microfinanciering. De Raad voor Microfinanciering is in januari 2007 opgericht door het ministerie van Economische Zaken. De Raad heeft als taak om Microfinanciering in Nederland te stimuleren…dat zal inmiddels wel gelukt zijn met Máxima’s inzet..


Fotoserie (PPE)

Koningin Beatrix op het politiebureau

Politie beatrix Koningin Beatrix was vandaag te gast op het hoofdbureau van politie Haaglanden, niet om aangifte te doen maar om te spreken over voorbereiding en uitvoering van politiemaatregelen rond demonstraties en grote evenementen. Ook kreeg de Koningin een rondleiding door het commando centrum en de meldkamer.


Máxima laat Argentijns zonnetje boven Nederland schijnen
…prinses krijgt compliment bij 18e Nationaal Food Congres


Prinses Máxima was vanmiddag bij de opening van het 18e Nationaal Food Congres in Scheveningen. Thema van dit jaar is de kracht van de essentie…


Tijdens het openingsprogramma spraken verschillende mensen van de stichting SNS Reaal beheer over het verlenen van microkredieten aan ondernemers en de Albert Heijn foundation over het verbeteren van de leefomstandigheden en de toekomstperspectieven van de producenten van groenten en fruit in Afrika. Ook werd er een stichting van bakkerijen gepresenteerd ‘Bake for Life’ die zich oprichten in ontwikkelingslanden voor gehandicapten. Een van de sprekers bedankte Prinses Máxima voor het jarenlang laten schijnen van een Argentijns zonnetje over Nederland.


Fotoserie (PPE)

Koningin Beatrix beëdigd gouverneurs voor Curaçao en Sint Maarten


Na het bezoek aan het politiebureau ontving de Koningin vanmiddag op haar woonpaleis (Huis ten Bosch) mr. Frits Goedgedrag en drs. Eugene Holiday om ze tot gouverneur van Curaçao en Sint Maarten te beëdigen.


Daarmee is opnieuw een stap gezet naar de nieuwe staatkundige verhoudingen in het Koninkrijk. Na de opheffing van de Nederlandse Antillen per 10 oktober 2010 (10-10-10) zijn Curaçao en Sint Maarten zelfstandige landen binnen het Koninkrijk. Daarom moesten beide landen een eigen gouverneur krijgen. En als je 'Goedgedrag' heet kan dat alleen maar goed komen.


Foto (RNW)6 opmerkingen:

 1. Maxima is actief deze week! Ziet er weer erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prins Willem Alexander en vooral Prinses Maxima waren erg actief de laatste dagen, leuk! Prinses Maxima zag er weer leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, Máxima zag er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, die foto van de koningin tussen de politiemannen! Grappig die foto van Willem-ALexander in het groot en in het klein! Wat goed bedacht om Máxima te vergelijken met een Argentijns zonnetje en origineel om haar daarvoor te bedanken..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke outfits van zowel Máxima als van de koningin. Leuk dat Beatrix politieblauw in haar kleding had.

  BeantwoordenVerwijderen