Oranje nieuws 23 t/m 25 september 2010 | De Oranjes

zondag 26 september 2010

Oranje nieuws 23 t/m 25 september 2010

Kroonprins Willem-Alexander reikt Heinekenprijzen uit
…Geen bier maar wetenschap

Prins Willem-Alexander reikte afgelopen woensdag de Heineken Young Scientist Awards uit aan een aantal mensen die ‘excellente jonge wetenschappers’ genoemd worden.

Behalve de toespraak die de prins hield, was hij erg geïnteresseerd in deze wetenschappers die zich bezighouden met zaken als kunst, immuunsysteem, wiskundige theorieën, het leren spreken van een vreemde taal etc..

Fotoserie (PPE)Toespraak
Prinses Máxima’s 2e VN dag met Ban Ki-Moon
Ban ki moon maxima …Prinses Mabel ook aanwezig

Ook woensdag was Prinses Máxima nog in New York om de bijeenkomsten rond de 65e Algemene Vergadering van de VN bij te wonen.

Ze had onder andere een ontmoeting met Ban Ki-Moon die haar een tijd geleden de taak ‘speciaal pleitbezorger’ voor ‘inclusive finance’ had gegeven, en daarmee laat zien dat hij veel vertrouwen in de prinses heeft. Overigens was Prinses Máxima niet de enige aanwezige prinses… ook Prinses Mabel liep er rond,  en aan deze foto te zien is er veel kans op gezinsuitbreiding.

- Foto (ANP) -


Prins Friso bij Green Challenge wedstrijd in Amsterdam

“We zijn met een verbouwing bezig van ons huis en gaan dan ook gebruik maken van zonne-energie om het water te verwarmen”
Lang hebben Prins Friso en Prinses Mabel elkaar de afgelopen dagen niet gezien, Mabel kwam terug uit New York en Friso was alweer in Nederland waar hij in Amsterdam de juryvoorzitter speelde van de wedstrijd ‘Green Challenge’

De kandidaat met het beste product dat zich richt op vermindering van de CO2-uitstoot, ging naar huis met 500.000 euro. Friso treed niet bijzonder veel in de publiciteit maar voelde zich met deze wedstrijd verbonden omdat hij vind dat kleine ondernemers die risico’s ondernemen wel wat steun verdienen. Duurzaamheid vind de prins een erg belangrijk onderwerp, hij liet ook iets los over een verbouwing van zijn huis in Londen.. (nog meer aanwijzingen dat er een kind op komst is? ) “We zijn met een verbouwing bezig van ons huis en gaan dan ook gebruik maken van zonne-energie om het water te verwarmen” aldus Prins Friso.Willem-Alexander & Máxima spelen spelletjes op Burendag in Leusden

Zoals de derde dinsdag van september Prinsjesdag is, is de vierde zaterdag in september Burendag. Het evenement waarbij er overal in Nederland activiteiten plaatsvinden om de buurt leuker te maken en de bewoners meer met elkaar in contact te brengen vond dit jaar al voor de vijfde keer plaats, en natuurlijk kon het beschermpaar van het Oranjefonds ook dit jaar niet wegblijven.

Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima bezochten vandaag Leusden waar ze een levende poppenkastvoorstelling bekeken, meededen aan een potje jeu de boules (die ze wonnen!), het startsein gaven voor een skelterrace, en spelletjes speelden zoals: vier op een rij, mikado, tafeltennis en boter kaas en eieren…Natuurlijk werden er tussendoor ook bakjes koffie gedronken van koffieproducent Douwe Egberts die samen met het Oranje Fonds ‘Burendag’ in het leven bracht.

Fotoserie PPE: http://ppe-agency.com/show.php?start=0&zoektype=2&search=25-09-2010
Koningin Beatrix bij ‘Dag Herdenken Geweldslachtoffers’

Koningin Beatrix was vandaag in Doetinchem om daar samen met ruim 300 mensen stil te staan bij hun vermoorde familieleden.

Na de plechtigheid stak de Koningin met de voorzitter van de ‘Dag Herdenken Geweldslachtoffers’ kaarsen aan bij de foto’s van de slachtoffers en maakte daarna een ronde langs een deel van een lang wit lint waarop de namen van de geweldsslachtoffers stonden vermeld, achter iedere naam stonden familieleden waar de Koningin kort even mee sprak.

Fotoserie (PPE)Foto: © Jovanka
Overname verboden
Jarige vandaag: Prins Friso viert vandaag zijn 42e verjaardag!3 opmerkingen:

 1. Mabel ziet er inderdaad uit alsof ze 5 maanden zwanger is! Geen mooie creatie wat ze draagt. Maxima ziet er wel leuk uit nu ze bij dit bekendee jasje een zwarte broek draagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo het lijkt er echt op bij mabel.
  Maxima ziet er op beide dagen erg leuk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ze niet zwanger is dan zou ze wel erg veel aan gekome zijn en daar zie ik ze niet voor aan... Ik vermoed idd ok ong 5 maanden zwanger...

  BeantwoordenVerwijderen