Informatie Prinsjesdag 2010 | De Oranjes

maandag 20 september 2010

Informatie Prinsjesdag 2010

Prinsjesdag Morgen is het weer Prinsjesdag! – De feestelijke opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal (De Eerste en Tweede Kamer). Zoals ieder jaar rijdt de Koningin samen met haar zoon en schoondochter in de Gouden Koets naar het Binnenhof in Den Haag waar ze de troonrede zal voorlezen. Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prinses Margriet, Prins Constantijn en Prinses Laurentien zitten in de Galaglasberline. In de troonrede staan de belangrijkste plannen van de regering voor het komende jaar. De vergadering wordt bijgewoond door de ministers en de staatssecretarissen, door vertegenwoordigers van het Corps Diplomatique en de Hoge Colleges van Staat (Raad van State, Algemene Rekenkamer, Nationale Ombudsman, Kabinet der Koningin, Hoge Raad van Adel en Kanselarij der Nederlandse Orden) en door andere vertegenwoordigers uit diverse sectoren van de samenleving. De route die de Gouden Koets rijdt, gaat via Noordeinde, Heulstraat, Kneuterdijk, Lange Voorhout, Toernooiveld en de Korte Vijverberg naar het Binnenhof waar de koets stopt voor de Ridderzaal. Rond 14.00 uur vertrekt de Koningin weer met de Gouden Koets langs dezelfde route terug naar Paleis Noordeinde, waarna Koningin Beatrix, Kroonprins Willem-Alexander, Prinses Máxima, Prins Constantijn, Prinses Laurentien, Prinses Margriet en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven op het balkon van Paleis Noordeinde zullen verschijnen.


Samenstelling van de stoet:


(Met dank aan de RVD)

    - Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso
    - Commandant Garderegiment Grenadiers en Jagers en Adjudant
    - Vaandelwacht Garderegiment Grenadiers en Jagers
    - Ere-Compagnie Garderegiment Grenadiers en Jagers (Grenadiers)
    - Bereden standaardwacht der Koninklijke Marechaussee
    - Bereden ere-escorte der Koninklijke Marechaussee

Achtergrond - en geschiedenis informatie over Prinsjesdag vind je hier 


De uitzending van Prinsjesdag begint om 12.35 uur op Nederland 1.


Ben je morgen toevallig in Den Haag en maak je foto’s? Stuur ze dan op naar viviankramer@hotmail.com  (met vermelding van naam, evt.website én bescherming van copyright worden de foto’s geplaatst) Alvast heel veel dank!

6 opmerkingen:

 1. Ik heb er zin in! Ik ben ook super benieuwd wat Máxima weer draagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben benieuwd naar de foto's en zeker hoe maxima eruit ziet. ik kom morgen wel weer hier kijken
  groetjes Jeffrey, zoon van Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'K ben erg benieuwd! Hopelijk gaat het weer nog wat opknappen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. He das bijzonder!
  De oranjes worden al jaren beticht van verschrikkelijke uitbuiting van het volk, bevooroordeling van pedofiele vriendjes, en het hebben van een Nazi verleden.
  In dat gelicht gezien, en dit licht gaat steeds feller schijnen(waarschijnlijk omdat er veel waarheden in waar zijn te nemen), is het natuurlijk wat vreemd dat, op een site als deze geen helder beeld van de van de familie van Amsberg wordt opgetekend.
  Het is m.i. namelijk wat vreemd dat heden ten dage nog hele hordes libellelezers het normaal vinden om miljoenen belastinggeld aan deze oplichters te besteden.
  Het zou ons als bevolking sieren als wij, in plaats van telkens als een stel gehypnotiseerde debielen naar deze oplichters te gaan zwaaien, nu en dan eens kritisch durven zijn.
  Het is best handig, lijkt mij, om te weten waar je nu precies fan van bent. En naar wie je nu precies staat te zwaaien!!
  Nog even de voorbeeldje dan.
  Ik had al zo’ n donkerbruin (ahem ) vermoeden: mijn opsomming van beffen die in een pedoschandaal verwikkeld waren, was niet volledig. Een redacteur van Witheet wees me op een interessant gevalletje. Het gaat om mr. Frits Salomon, advocaat, plaatsvervangend rechter (Dordrecht, Amsterdam) en bevriend met de eveneens bekende chocoladeridder Oscar At Your Service Hammerstein. De buren van mr. Frits ondervonden zoveel overlast van de Marokkaanse schandknaapjes die bij deze eerbiedwaardige rechtsgeleerde in middernachtelijke uren aan huis werden ontboden, dat ze een rechtszaak begonnen. Frits liet Oscar het vuile klusje opknappen: “Vervolg ze tot in de hel!”
  De zaak kwam in een wel heel fraai daglicht te staan, toen Privé zich ermee inliet. Het roddelblad zou foto’ s bezitten van mr. Frits waarn deze ontkleed op een stoel zat, vastgebonden met kettingen, met op de achtergrond ontblote jongens met ‘een Noord-Afrikaans uiterlijk’ , zoals dat in die jaren nog heette. Maar de toenmalige hoofdredacteur durfde de publicatie ervan uiteindleijk niet aan. Hoe de zaak is afgelopen weet ik niet eens.
  Saillant was nog wel dat mr. Frits een vertrouweling van de Oranjes was, met name kon hij het uitstekend vinden met Prins Claus, die evenmin schuwde gebieden te penetreren waar de zon nooit schijnt. En dan heb ik het niet over Lapland. Zo zouden de twee getraceerd zijn in homoclubs in New York. Kwade tongen beweerden dat de Oranjes hun invloed in de bovengenoemde rechtszaak weer eens duchtig hadden laten gelden.
  Of het allemaal niet erg genoeg was, dook Frits’ naam ook prominent op in de IRT-affaire. Hij zou de wasjes hebben gewit van Klaas Bruinsma. Dat nu werd het koningshuis te gortig. Pedofilie, soit, moet kunnen, maar relaties met onderwereldbaronnen, dat ging een stap te ver.
  Frits zei: “Beatrix, ken je me nog?” Maar dat bleek niet langer het geval. Frits moest stante pede terugtreden als adviseur aan het hof. En zo kennen wij op onze beurt de Oranjes weer.
  Al egosurfend door mijn archief op deze site stuitte ik voorts op een interview met de Utrechtse seksuoloog en pedodeskundige Lex van Naerssen. Het vraaggesprek betrof onder meer de gerenommeerde PvdA’ er mr. Edward Brongersma, uitbundig pleitbezorger en ideoloog van de liefde met minderjarigen, wiens archief met viezige plaatjes Van Naerssen beheerde.
  In de jaren zeventig was de pedofiel Brongersma (volgens Van Naerssen in strikte zin ‘pederast’ , zeg maar maximaal een jaartje of twaalf, dertien ) een graag geziene gast in talkshows en publicist in onder meer Intermediar. Brongersma was niet alleen senator voor de PvdA, hij was ook advocaat. Of mr. Edward functies bij het Openbaar Ministerie of de rechterlijke macht heeft bekleed, ik geloof het niet. Ook bij justitie laat de werving en selectie van talent nu eenmaal wel eens te wensen over.
  Meer tips zijn altijd welkom.

  BeantwoordenVerwijderen