Oranje nieuws 1 t/m 3 mei 2010 | De Oranjes

maandag 3 mei 2010

Oranje nieuws 1 t/m 3 mei 2010

Dscb072 Pieter 71 jaar


Op Koninginnedag werd Prof.mr. Pieter van Vollenhoven alweer 71 jaar. Echt feest vierde hij niet.


De dag voorafgaand aan zijn verjaardag was er de herdenking van Apeldoorn, op de dag zelf vierde hij de Koninginnedagviering in Wemeldinge en Middelburg mee, maar moest die vervroegd afsluiten om weer op tijd op de begrafenis van Prins Carl Friedrisch in Duitsland te zijn. Een dag met gemengde gevoelens dus.


(Foto: RVD)


Koningin opent kunstmuseum in Luxemburg


Koningin Beatrix was zaterdag in de stad Luxemburg in 't land Luxemburg om daar samen met de Groothertog en Groothertogin het vernieuwde stedelijk kunstmuseum ‘Villa Vauban – Musée d’Art de la Ville de Luxembourg’ te openen.


Na de officiële opening vertrok de Koningin niet meteen weer richting Nederland, maar maakte ze van haar aanwezigheid gebruik om de tentoonstelling ‘The Golden Age Reloaded’ te bekijken. In deze expositie worden twee Nederlandse collecties uit twee musea gecombineerd. Vele schilderijen die voorheen in het Rijksmuseum hingen, en nu speciaal voor de tentoonstelling naar Luxemburg waren vervoerd, kon Beatrix dus ook overslaan..want die kende ze al.


Foto’s: KLIK


Constantijn reikt World Press Photo 2009 uit


Prins Constantijn reikte zondag in het Muziekgebouw aan ’t IJ de prijs voor de beste World Press Photo van 2009.


Constantijn reikt de prijs jaarlijks uit – als beschermheer van World Press Photo- en neemt ook altijd zijn vrouw mee die als toeschouwer toekijkt en aandachtig naar de toespraak van haar man luistert, die niet bepaald kort was:KLIK De beste persfoto van vorig jaar is volgens de internationale jury gemaakt door de Italiaanse fotograaf Pietro Masturzo. Zijn foto toont vrouwen die protesteren vanaf een dak in Teheran in de nasleep van de omstreden presidentsverkiezingen van Iran. Pietro Masturzo ontvangt een bedrag van 10.000 euro en een nieuwe camera.


Fotoserie:KLIK


Beatrix, Margriet en Pieter bij herdenking in Groesbeek

Koningin Beatrix, Prinses Margriet en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven waren vandaag in het Gelderse Groesbeek op de Canadese begraafplaats om de herdenkingsdienst bij te wonen, samen met veel Veteranen.


De begraafplaats telt 2617 graven. Er liggen 2332 Canadese militairen begraven, waarvan de meesten omkwamen in de gevechten om het Rijnland in februari en maart 1945.


Fotoserie: KLIK


Máxima op vakantiekamp in Nunspeet


Prinses Máxima was vandaag even op vakantiekamp in Nunspeet. Ze was er slechts een uur, maar kreeg in dat uur een goed beeld van wat het vakantiekamp – wat zich stichting ‘De Ster’ noemt – doet om onzekere kinderen zelfvertrouwen te geven.


Maar die arme kinders moeten daarvoor wel eerst een hele tijd op een kamp zitten..verwijderd van hun veilige omgeving, waar ze zich allicht toch iets zekerder voelen dan tussen een stel onbekende mensen. Máxima nam onder andere een kijkje tijdens de ‘maanclub’ met de kinderen en bekeek een theatervoorstelling. Na zes weken blijken deze kinderen volgens de Stichting compleet veranderd te zijn ze worden meer geaccepteerd en hun gevoel van eigenwaarde en hun schoolvaardigheden zijn dan sterk toegenomen.” Zeer bijzonder dus, dat vakantiekamp. Wellicht brengt Prinses Máxima over zes weken weer wel een bezoekje, om te kijken of de kids écht veranderd zijn.


Fotoserie: KLIKFoto's: © Lea Lindner
Overname verboden!
   

6 opmerkingen:

 1. Bij Máxima mochten we het terrein niet op, maar was wel leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pieter van harte gefeliciteerd met je 71ste verjaardag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer veel royalnieuws deze week! Leuk dat we ze zo vaak zien... Het is wel de week van herdenken voor onze royals! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat haar van Maxima in Nunspeet zit echt heel erg leleijk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit logje had ik over het hoofd gezien. Er staat veel nieuws in, en leuk dat je nog aandacht aan Pieter's verjaardag schenkt. Voor zijn 71 jaren is hij nog erg actief! Mooie foto's van Máxima; ze trekt wel gekke gezichten zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Afgelopen zondag zijn prins willem-alexander en prinses maxima met gezin in limburg geweest.
  Ze zijn ook in "de valkenier" attraktiepark geweest, te valkenburg a/d geul!
  Ik was erbij, aangezien wij er met de sambaband moesten spelen.
  Ik heb er helaas geen foto's van.
  Ben nu internet aan het afstruinen en ik hoop dat iemand van de onze sambaband een foto heeft gemaakt.
  Zodra ik er meer van weet kan ik de foto's opsturen!
  Mvgr
  D ackermans
  www.samballegro.nl

  BeantwoordenVerwijderen