Margriet en Pieter bezoeken Canada - IV | De Oranjes

zaterdag 15 mei 2010

Margriet en Pieter bezoeken Canada - IVVandaag waren Margriet en Pieter te gast bij Luitenant Gouverneur Donald S. Ethell, die hen onder andere had uitgenodigd voor een lunch. Voorafgaand aan die lunch hield Prinses Margriet een toespraak waarin ze sprak over de toekomst tussen Canada en Nederland en over de bijzondere band met haar geboorteland. Ze hoopte dat toekomstige generaties die bijzondere band zullen blijven koesteren. De recente schoolprogramma's zijn een goede manier om dat te doen, en samen met Pieter van Vollenhoven zal ze zich hier voor blijven inzetten.


Foto: Het gezelschap gaat naar binnen (Royalblog) - Margriet houdt toespraak


Enkele uren later stond er weer een kranslegging op het programma, dit keer in het Central Memorial Park. Daar werd voorafgaand aan muziek van trompettisten en twee minuten stilte een krans gelegd door prinses Margriet en Pieter bij het monument. Tot slot tekenden Margriet en Pieter het gasten/herinneringsboek, en hadden ze nog een ontmoeting met veteranen.


Margriet en Pieter in het Central Memorial Park - Margriet en Veteraan  - Ontroerd in de auto


Vanavond was er een receptie van de Nederlandse Gemeenschap, waar het paar net op tijd voor was door het uitgelopen programma in het Central Memorial Park.

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat we dit paar ook eens een hele week zien! Margriet ziet er de hele week al prachtig uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb geen een keer gereageerd op de logjes over Margriet en Pieter; maar goed dat je zo actueel bent. Ze hadden een mooi programma, alles stond in het teken van 'herdenken'.

    BeantwoordenVerwijderen