Oranje nieuws - 26 & 27 mei 2010 | De Oranjes

donderdag 27 mei 2010

Oranje nieuws - 26 & 27 mei 2010

Prins Willem-Alexander spreekt op WCIT2010

Kroonprins Willem-Alexander hield woensdag een toespraak op de 17e editie van het internationale World Congress on Information Technology (WCIT2010) in de RAI te Amsterdam: Lees 'm hier

Daarna was hij aanwezig bij een bijeenkomst over het thema ‘e-inclusion’. Deelnemers kunnen daar ideeën opdoen om actieve deelname aan de digitale samenleving te stimuleren. Voordat hij weer vertrok ontving de prins het boek ‘Contact! Children and new media’. Samen met de kinderen die aan het boek hebben meegewerkt en de auteurs, poseerde hij op het podium.

Foto: Willem-Alexander tussen de kinderen en auteurs (Koninklijkhuis.nl)Hond Ivo neemt hap uit boeket Koningin Beatrix
….Koningin érg enthousiast begroet bij bezoek aan KNGF Geleidehonden

Koningin Beatrix was woensdagmiddag in Amstelveen voor de viering van het 75-jarig jubileum van KNGF Geleidehonden.

De 1-jarige hond Milo begroette de Koningin met een knuffel. . De stichting blikte tijdens de viering terug op de geschiedenis en toonde unieke beelden van de opening van de Geleidehondenschool door prinses Juliana in 1935 in Amsterdam. Daarna bracht de Koningin een bezoek aan de kennel waar ze de geleidehonden met haar dierenliefde begroette. Ivo, - 1,5 jaar oud en in opleiding tot geleidehond- nam de kans om een hap uit het boeket van de koningin te nemen.

Fotoserie (PPE)Laurentien laat kinderboeken zwerven
…prinses geeft op haar oude basisschool officieel startsein voor het project Kinderzwerfboek

Prinses Laurentien was woensdagochtend weer even op haar vroegere basisschool - de O.G. Heldringschool in Den Haag- om het startsein te geven voor het project ‘Kinderzwerfboek’.

Kinderzwerfboek is een project waarbij kinderboeken worden achtergelaten in ziekenhuizen, scholen, winkel en treinen. De zwerfboeken zijn te herkennen aan een speciale sticker en boekenlegger. Op de website Kinderzwerfboek.nl kunnen kinderen aangeven waar ze een boek hebben gevonden, waar ze hem hebben achtergelaten en of ze het een leuk boek vinden. Het initiatief moet kinderen op een originele manier toegang geven tot boeken en ze stimuleren te lezen. Met een klap op de trom ging het project officieel van start, en zwerven er vanaf heden boeken door heel Nederland.
Willem-Alexander op werkbezoek in Zeeland
…bezoek aan Ruilwinkel in Goes, en Dorpshuis in Biervliet

Voorwebloggers Kroonprins Willem-Alexander bezocht vandaag de Ruilwinkel in Goes en het dorpshuis in Biervliet. Hij was hiervoor uitgenodigd door het Oranjefonds.

Eerst bezocht hij de Ruilwinkel (zie verslag RoyalfanVivian: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/2010/05/willem-alexan-1.html ) In de Ruilwinkel kunnen mensen diensten en producten aanbieden. In plaats van geld krijgen zij daar punten voor waarmee men goederen en diensten kan meenemen. Daarnaast organiseert de Ruilwinkel allerlei activiteiten om bezoekers met elkaar in contact te brengen. In het Dorpshuis in Biervliet is ’t een en ander flink verbouwd het afgelopen jaar. Het vervult een belangrijke functie in de lokale gemeenschap en doet al jarenlang actief mee aan acties van het Oranjefonds, zoals het Ontmoetingsweekend, Burendag, NL DOET, en Toplocaties. Niet meer dan normaal dus dat de Prins van Oranje eens poolshoogte kwam nemen.Máxima opent nieuw gebouw NHL hoge school

Via een paar tikken op het toetsenbord opende Máxima vandaag de uitbreiding van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL).

Met de ‘glazen ring’ wordt het vloeroppervlak van de school verdrievoudigd. In plaats van er blokken aan toe te voegen, werd er een 30.000 vierkante meter omvattende ring omheen geplaatst.

Fotoserie (PPE)Irene opent tentoonstelling ‘Wild Wonders of Europe’

Prinses Irene opende vandaag in Den Haag aan de Lange Vijverberg de tentoonstelling ‘Wild Wonders of Europe’. Een unieke openluchttentoonstelling met foto’s van topfotografen.

In haar mooie bijkleurende groene jas, keek Irene haar ogen uit. De tentoonstelling 'Wild Wonders of Europe' is ontwikkeld in het kader van het internationale biodiversiteitsjaar 2010 van de Verenigde Naties. Den Haag heeft de wereldpremière van de tentoonstelling omdat ze de tweede VN-stad van de wereld, bestuurlijke hoofdstad en een van de groenste steden in Nederland is. Na Den Haag doet de tentoonstelling verschillende andere Europese steden aan.

Fotoserie (PPE)

2 opmerkingen:

  1. Prinses Irene, een prinses die wel ECHT stijl heeft, van nature zullen we maar zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prinses Louise3 juni 2010 om 10:28

    De hondenserie van de koningin vind ik zó sweet! En wat een prachtige jas draagt Irene! Knap dat ze hem sinds 2001 in bezit heeft en dat hij nog helemaal actueel is, tijdloos klassiek zullen we dan maar zeggen, of misschien beter om te zeggen: tijdloos modieus.

    BeantwoordenVerwijderen