Oranje nieuws - 5 t/m 8 mei 2010 | De Oranjes

zondag 9 mei 2010

Oranje nieuws - 5 t/m 8 mei 2010

Koningin geniet van Bevrijdingsconcert

Tegenwoordig moeten we maar blij zijn dat een ‘groots optreden van een Koninklijk lid’ zonder problemen verloopt. Zo ook woensdag 5 mei bij het bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam.

Koningin Beatrix luisterde naar het Limburgs Symfonie Orkest wat verschillende zangers en zangeressen begeleidde tijdens hun zang. Aan het einde klonk als vanouds het Vera Lynn-succes We'll Meet Again, terwijl de koningin vertrok met een rondvaartboot.

Fotoserie: KLIK

Bernhard en Annette racen in Italië

Prins Bernhard en Prinses Annette waren deze week – wellicht met de kids – naar Italie gereisd om daar deel te nemen aan de ‘Mille Miglia Storica’ race. De Mille Miglia is een eerbetoon aan de gelijknamige vroegere wegrace door Italië, van Brescia naar Rome en via een andere route weer terug naar Brescia.

De Mille Miglia ‘Storica’ wordt in twee volle dagen plus één avond gereden op basis van regelmatigheid. Aan de 2010 editie doen meerdere oude Alfa Romeo’s mee waaronder de 8C 2300 tipo le Mans van Bernhard. Ook Annette – al ervaren autoracefan- deed mee aan een kleine autorace.

Foto’s: Annette achter het stuur - Met sportief petje - Bernhard in snelheid


Screenshots

Lunchen met Canadese minister-president

Minister-president Harper van Canada bracht deze week een bezoek aan Nederland, en kon natuurlijk de Koningin niet overslaan.

Op vrijdag, de laatste dag van zijn bezoek , arriveerde hij net voor lunchtijd bij Paleis Huis ten Bosch waar Beatrix en Margriet al op hem wachtten, om samen te lunchen. Na de ontmoeting en lunch was er voor de president nog een overleg met Nederlandse CEO’S..

Fotoserie: KLIK

Knuffelende Bhutan-Koningin op bezoek

Na de lunch met de Canadese minister-president, was het de beurt aan Koningin Tshering Pem Wangchuck - één van de vier echtgenotes van de oud-koning van Bhutan – om Koningin Beatrix op Paleis Huis ten Bosch te bezoeken.

Het werden bijzondere foto’s, meestal wordt er wat stijfjes geposeerd. Zowel Beatrix als Tshering stonden als een stel vriendinnen (gearmd en knuffelend) te poseren.

Fotoserie:KLIK

Irene neemt Defilé Irene Brigade af

Vandaag heeft Prinses Irene het Bevrijdingsdefilé in Den Haag afgenomen. De parade werd gehouden omdat het precies 65 jaar geleden is dat de Prinses Irene Brigade als eerste geallieerde eenheid Den Haag na de bevrijding binnentrok.

In het defilé liepen enkele honderden mensen. Voorafgaand was in de Grote of St. Jacobskerk een herdenkingsceremonie. Daar sprak onder anderen commandant der strijdkrachten Peter van Uhm. Ook werd een krans gelegd bij de plaquette die herinnert aan de gebeurtenis van destijds. En zo werd het voor Prinses Irene even weer een officieel optreden

Fotoserie: KLIK

4 opmerkingen:

 1. hele mooie foto's. vooral die foto's van Bernard en Annette vind ik apart. De knuffelende koningin vind ik ook heel grappig om een keer gezien te hebben, zo zie je maar weer hoe goed de koninklijke banden zijn tussen Nederland en Buthan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij Prinses Irene was het erg leuk, bijzonder om die vrouw eens te zien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke foto heb je nu bij je welkomsbericht!! Oer Hollands, Máxima op de fiets!! Er zijn weer leuke activiteiten geweest, grappig dat de raceprins nu ook zijn raceprinses mee neemt naar een autorace. Prinses Irene zag er mooi uit, de foto is ook mooi, zo tussen de veteranen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldige foto's van het bevrijdingsconcert! Wat een spontane koningin bij de ontvangst van een hoogheid uit Bhutan! Wat is Irene smaakvol gekleed!

  BeantwoordenVerwijderen