Oranje nieuws - 11 t/m 14 mei 2010 | De Oranjes

vrijdag 14 mei 2010

Oranje nieuws - 11 t/m 14 mei 2010

Koningin bezoekt conferentie kinderarbeid


Koningin Beatrix was dinsdag op de slotdag van de internationale conferentie tegen kinderarbeid in Den Haag. Aan de tweedaagse conferentie op 10 en 11 mei deden naar verwachting tachtig landen mee.


De bedoeling was om tot concrete afspraken te komen die leiden tot uitbanning in 2016 van de ergste vormen van kinderarbeid. In de wereld werken naar schatting 218 miljoen kinderen onder erbarmelijke omstandigheden in bijvoorbeeld de mijnbouw of prostitutie. De Koningin – compleet in oranje outfit- sprak o.a. met de 14-jarige KInsu Kumar uit India, die haar ook een rondleiding gaf rondom de conferentie.


Fotoserie: KLIK
Koningin betuigt medeleven met nabestaanden
…vliegtuigramp Libië


Koningin Beatrix heeft geschokt gereageerd op de vliegtuigramp in Libië, die 70 Nederlanders het leven heeft gekost.


“De koningin heeft met ontzetting kennisgenomen van het vliegtuigongeluk in Tripoli en de slachtoffers die zijn gevallen'', liet de Rijksvoorlichtingsdienst woensdag weten.
“De koningin, leeft intens mee'' met de nabestaanden van de overledenen, aldus de RVD.
Isabella_8_jaar_2  Isabella 8 jaar
..."knutselbella"


Isabella- de dochter van prins Bernhard en prinses Annette- viert vandaag haar 8e verjaardag. Isabella treft het, dat ze de dag na hemelvaartsdag jarig is, en dus vrij is vandaag.


Maandag zal ze in ‘haar groep 4’ in Amsterdam trots trakteren op een mand vol zelfgemaakte varkentjes van papier die een bakje snoep op hun rug hebben vastgeplakt. Isabella is in haar vrije tijd en op school heel creatief, dus verzorgd behalve de traktaties voor haar eigen verjaardagen ook de traktatie creaties voor haar jongere broer Sam – die eind deze maand ook jarig is. Haar jongere broertje Benjamin is nog een beetje te jong en zit nog niet op school – die werd in maart pas 2 jaar.

10 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd Isabella en maak er mara een leuke dag van zowel thuis als op school.
  En wat betreft de vliegtuigramp: "in een woord verschrikkelijk", zeker voor dat jongetje uit Tilburg, als enige de ramp overleeft en als enige uit zijn gezin. In een klap zijn ouders en broer kwijt." Bijdeze wens ik de nabestaande en dat jongetje veel sterkte bij het verlies.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd Isabella , en Vivian je hebt weer een leuke tekst er bij gezet! Toch ook even kwijt dat ik het echt vreselijk vind wat er met dat vliegtuig in Libië gebeurd is , ik wens alle nabestaanden heel erg veel sterkte , mooi dat de royals ook op hun manier respect tonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van harte gefeliciteer voor Isabella!!
  Goed dat de Koningin gelijk vn zich liet horen na de ramp!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. goed van de koningin dat ze naar de ramp metteen haar medeleven betuigt, gefeliciteerd Isabella!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De koningin zag er niet zo mooi uit op die conferentie vind ik... Beetje rare kleurencombinatie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens de nabestaande van de slachtoffers erg veel sterkte. Ruben, ik wens jouw ook alle het goeds toe. Het zal moeilijk zijn, maar wees sterk en zet door. Je kunt het!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd Isabella! Mooi van onze Koningin dat ze zo meeleeft

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grappig stukje heb je weer verzonnen over Isabella. Ja, de vliegtuigramp is absoluut vreselijk, het is de taak van de koningin natuurlijk ook dat ze meeleeft, maar het is goed dat ze dat ook doet!

  BeantwoordenVerwijderen