Oranje nieuws - 15 & 16 mei 2010 | De Oranjes

zondag 16 mei 2010

Oranje nieuws - 15 & 16 mei 2010

Minivakantie met Groene Drack
…vaartocht over het Grevelingenmeer

Koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima, prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane hebben van vrijdag (met overnachting) naar zaterdag een vaartochtje met de ‘Groene Draeck’ gemaakt.

Ze werden o.a. gesignaleerd op het Grevelingenmeer bij Ouddorp. En hoewel de koningin zaterdagochtend vrolijk verder vaarde, stapten haar zoon, schoondochter en kleinkinderen van boord om vervolgens per auto weer naar huis te gaan. Prins Willem-Alexander had immers nog een verplichting in Haarlem die middag, en de koffers voor Sjanghai moesten ook nog voor een groot deel ingepakt worden. Toch hebben de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane genoten van deze kleine mini-vakantie.

Willem-Alexander spreekt over Water als ontwikkelingsfactor

Zoals bovenstaand bericht al zegt, hield de kroonprins zaterdagmiddag in Haarlem een ‘Haarlemse Voordracht‘ over ‘Water als ontwikkelingsfactor’.

De Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, het oudste “Geleerde Genootschap” in Nederland, heeft tot doel wetenschap te bevorderen en een brug te slaan tussen wetenschap en samenleving. De Prins is protector van de Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Koningin kijkt naar openlucht toneelstuk
…Passiespelen in Tegelen

Ook de Koningin heeft het niet al te laat gemaakt met de Groene Draeck zaterdag, want vandaag werd ze in Tegelen verwacht om daar de première van de 19e editie van de Passiespelen bij te wonen.

Het passiespel is een grootschalig, religieus toneelstuk over het lijden van Jezus Christus, dat in Tegelen om de vijf jaar wordt opgevoerd in openluchttheater De Doolhof. De pauze van het toneelstuk gebruikte de koningin om in een nabijgelegen theater een speciaal paviljoen van het bisdom te bezoeken. Ook was er een visuele presentatie van verschillende aspecten die tijdens het afgelopen jaar aan bod kwamen. Vol van interesse werd bijna de tijd vergeten, en was de pauze alweer om. Na het tweede deel van het openlucht toneelstuk, had Beatrix nog een ontmoeting met de hoofdrolspelers.

Foto’s: Het toneelstuk (ANP) - Koningin en de hoofdrolspelers (ANP)

5 opmerkingen:

 1. Ik gun het d prinsesjes wel, zon minivakantie! Toch even de onverdeelde aandacht van hun drukke papa, mama en oma. Hopelijk heben ze het leuk gehad op de boot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat je link weergeeft over boottocht. Juist als fan zou ik hun privacy respecteren. Hoe kunnen ze anders in Nederland op pad gaan zonder dat NL meekijkt? Geen reclame voor Zeeland waar eerder wél ongestoord konden fietsen met hun gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sorry :-) Was het was bij Ouddorp en dat is geen Zeeland...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Marina de RVD had de mimivakantie met de Groene Draeck aangekondigd dan hadden ze dit ook niet moeten doen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk voor de meisjes dat ze met de boot op vakantie gingen, hadden ze toch wat!! En stom dat er niet gewoon foto's van gemaakt en gepubliceerd mogen worden! Waarom stom? Nou, ooit zijn er wél foto's van Amalia en Alexia gemaakt en toen deed niemand ergens moeilijk over. En ik vind dat toneelstuk persoonlijk niet kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen